Xperia Z2 csengő modul csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A cserélendő Xperia Z2 csendő modul

A Sony világától nem áll messze a multimédia, így ez a hatás az Xperia Z2 modelljében is fellelhető. Ügyesen oldották meg a sztereó hangzást, két hangszórót is építettek a telefonba, egyet lentre, egyet petig fentre. Ezáltal, ha a telefont lefektetjük és videót nézünk rajta, valóban sztereó hatást kelt a készülék.

Amennyiben a hang halkabb hangerőn szól a megszokottnál, illetve az elvártnál rosszabb minőségben szólal meg a hangszóró, azaz recseg, torzít, akkor a telefon csengő moduljával lehet a probléma. Üzletünk a szerviz terheltségétől függően, a telefon ragasztóanyag száradási idejét is beleszámítva, fél napon belül orvosolja a problémát.

A csendő modul csere menete

Az Xperia Z2 csengő modul eltávolításának menetét a telefon kikapcsolásával kezdjük. Ezután eltávolítjuk belőle a SIM-tálcát, majd hőfúvóval óvatosan felhevítjük az Xperia szélében található ragasztóanyagot addig, ameddig az fel nem old. Miután feloldott tapadókorongot ragasztunk a hátlapra, pengetőkkel ékeljük, és óvatosan eltávolítjuk. Ezután hozzáférünk a belső alkatrészekhez. A belső alkatrészeket finoman eltávolítva, kicsavarozba az akkumulátort tartó csavarokat, a csatlakozókat kioldva, cseréljük ki a csengő modult, majd utána visszahelyezzük a többi alkatrészt. Újabb ragasztóanyag kerül a telefonra, majd száradásik pihentetve hagyjuk.


A ragasztóanyag száradásának következtében a csengő modul cseréjének munkafolyamata fél napig tarthat.

Pro tipp

  • Óvd telefonodat, hogy elkerüld a szerviz költségeit. Remek Xperia Z5 Compact tokokat találsz nálunk, minőségi kivitelben.
  • Amint azt érzed porosodik a készüléket, érdemes elvinned egy alapos tisztításra, hogy ne keletkezzen benne komolyabb kár.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10