Xperia Z2 fülhallgató szalagkábel csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A cserélendő Xperia Z2 fülhallgató szalagkábel

A Sony által gyártott termékek mindegyikéhez, rendkívül közel áll a multimédia világa. Ez a hatás természetesen az Xperia telefonokban is érezhető. A készülékek gyártása során kiemelt figyelmet szenteltek a tökéletes zenei hangzásra. Ennek köszönhetően látták el a telefont digitális zajszűrés funcióval, amely a környezeti hangok 98%-át képes kiszűrni, így biztosítva, hogy akár egy zajos tömegben is élvezzük a hangok teljes tisztaságát.

A fülhallgató szalagkábel meghibásodására utalhat, ha tiszta, éles hangok helyett recsegősebb, torzult hangokat hallunk. Legrosszabb esetben fel sem ismeri a telefon, és ha csatlakoztatjuk a fülhallgatót, továbbra is a külső hangszóróiból szól a zene. Szerencsés helyzet, hogy amíg a Sony Xperia telefonoknál legtöbb telefon Jack csatlakozója egy szalagkábelen helyezkedik el a hangszórókal, így ha meghibásodik valamelyik, akkor az egészet cserélni kell, addig a Z szériánál a csatlakozó külön szalagkábellel csatlakozik az alapra. Ennek ellenére, a telefon ragasztóanyagának száradása miatt, a cseréje fél napot vehet igénybe.

Az Xperia Z2 fülhallgató szalagkábel csere menete

A telefont kikapcsoljuk, majd eltávolítjuk belőle a SIM és memóriakártya tartót.Ezután hőkezelés segítségével addig melegítjük az Xperia Z2 hátlapja alatt található ragasztóanyagot, ameddig fel nem old, figyelve arra, hogy a telefon műanyag váza meg ne sérüljön. Majd egy tapadókorongot és vékony tárgyat, például egy pengetőt használva, óvatosan eltávolítjuk a telefon LCD és érintő kijelzőjét, így jutunk el a fülhallgató szalagkábelig, aminek cseréje szintén nagy odafigyelésre szorul, hiszen könnyen felszakadhatnak közben a telefon kábelezése.


Habár a telefon fülhallgató szalagkábel cseréje nem hosszan tartó folyamat, az Xperia Z2 hátlapjának visszaragasztása során használt ragasztóanyag megkötése érdekében több órán keresztül kell hagynunk száradni a telefont. Így a száradási folyamattal együtt a szerviz fél napot vesz igénybe.

 

Pro Tipp:

  • A ragasztóanyag feloldása, majd újbóli ragasztása és annak megszáradása, bonyolult, komolyabb precizitást igénylő munka, így semmiképpen sem ajánljuk otthon kipróbálni.
  • Xperia Z2 telefonodat könnyen megvédheted a sérülésektől, ha egy megfelelő, jó minőségű tokkal látod el.
  • Szerviznehézségi szint: 10/8