Xperia Z2 hátlapi kamera csere 17.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A cserélendő Xperia Z2 hátlapi kamera

A telefon kamerájának minőségére nem lehet panaszunk. A Sony elegendő, 20,1 megapixellel látott el minket ahhoz, hogy a lehető legélesebb és legnagyobb felbontású fotókat készíthessük. LED vakuja segít nekünk, hogy sötétben akár 1,5-2 méter távolságban is élvezhető képeket tudjunk készíteni.

A hátlapi kamera lehetséges meghibásodására utalhat, ha készülékével életlen, zajos képeket tud csak készíteni, esetleg az elkészült fotókon sötét, fekete foltok láthatóak. A probléma oka lehet egy apró porszem, amit egy alapos tisztítás következtében el lehet távolítani, de nem kizárható egy esetleges szoftveres hiba sem. Amennyiben tisztítás után és szoftveres frissítés következtében sem történt előrelépés, akkor a kamera cserére szorul. A kamera cseréje, a ragasztó anyag megkötése ideje, és szervizünk terheltségének függvényében, megközelítőleg egy fél napot vesz igénybe.

Az Xperia Z2 hátlapi kamera csere folyamata

A telefon kamerájának cseréje, a SIM kártya eltávolításával kezdődik. Miután kikerült a SIM kártya a telefonból, felmelegítjük az Xperia Z2 hátlapját, hogy a ragasztó anyag feloldjon. Óvatosan végezzük el a műveletet, figyelve arra, hogy a telefon hátlapja műanyag, így könnyen megolvadhat. Ezután egy vékonyabb pengető és tapadókorong segítségével elválasztjuk a hátlapot. Mielőtt magához a kamera cseréléséhez érnénk, körültekintően letisztítjuk a telefon hátulját, hogy a következő ragasztóanyag is jól kössön. Az akkumulátor leválasztása után, válik szabaddá a kamera.

Hangsúlyoznunk kell, hogy a javítás során használt speciális ragasztóanyag száradási ideje esetenként a 3-4 órát is eléri, ezért nem tudjuk garantálni a készülék azonnali javítását.

Pro tipp:

  • A kamera meghibásodásának oka legtöbbször a telefont leejtéséhez kötődik. Ezt könnyen megelőzhetjük, ha a telefonunkat megvédjük egy tokkal.
  • Amennyiben nem rendelkezel szervizes tapasztalattal, ne kezdj bele ennek javításába, mert egy esetleges szakszerűtlen eljárás miatt, a telefonban komolyabb kár is jelentkezhet.
  • Szerviznehézségi szint: 10/7