Xperia Z2 kijelző csere 27.990,- Ft Gyári kijelző 44.990 Ft | Utángyártott kijelző 27.990 Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A telefon kijelzője két részből áll. Gyakori eset, hogy a készülék leejtése következtében az érintőképernyő betörik, de az LCD épen marad. Ritkább esetben fordítva. Mivel a két komponens egybe van építve, a teljes kijelző cseréje szükséges.

A cserélendő Sony Xperia Z2 kijelző

A Sony Xperia Z2 úgy lett valamivel kisebb, mint a Z1, hogy a készülék kijelzőjének méretét 0,2 hüvelykkel növelték, így a Sony Xperia Z2 kijelzője 5,2 hüvelykes megjelenítő lett. A kijelző felbontása Full HD, azaz 1080x1920 pixel és 424 ppi. A kijelzőjének elhelyezkedése egyébként kimondottan elegáns és praktikus, az elődmodellhez képest jobban kihasználja az előlap méretei által kínált lehetőségeket.

A Sony Xperia Z2 kijelzője leggyakoribb esetben különböző mechanikai behatás következtében hibásodik meg. Az ilyen jellegű meghibásodások lehetnek az érintőkijelzőjének repedése, illetve törése vagy az egy adott pontra irányuló nagy nyomás hatására a kijelzőjének meghibásodása. Ezen hibajelek csupán az érintőkijelző és az LCD együttes cseréjével orvosolhatóak. Ritkább esetben fordul elő, hogy a Sony Xperia Z2 kijelzőjének hibája szoftveres jellegű, ezen szerencsés esetekben azonban elegendő a szoftver beállítások módosítása is, nem szükséges a cseréje.

A szerelés menete

A szerelés első lépései, a telefon hátlapjának, majd akkumulátorának és annak szalagkábelének eltávolítása. Ezután a  beszédhangszóró modulja következik, amit a vibramotor eltávolítása követ. Miután pedig a készülék antennájának szalagkábelét is lecsatlakoztattuk az alaplapról, megkezdhetjük a Sony Xperia Z2 kijelzőjének cseréjét. 

Hangsúlyoznunk kell, hogy a javítás során használt speciális ragasztóanyag száradási ideje esetenként a 3-4 órát is eléri, ezért nem tudjuk garantálni a készülék azonnali javítását.

Pro tipp