Xperia Z3 akkumulátor csere 13.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Sony Xperia Z3 akkumulátor cseréje abban az esetben indokolt, ha készülékünk a megszokottnál gyorsabban merül le, illetve 10-30%-os töltöttséget vesz fel. További hibajelek lehetnek, ha a készülék csak hálózati adapterre kapcsolva működőképes, egyéb estben kikapcsol. Ezen hibajelek előfordulása esetén, érdemes szervizünkhöz fordulni!

A Sony Xperia Z3 elődjénél valamivel kisebb teljesítményű 3100 mAh-ás akkumulátort kapott. A gyártó mérései alapján azonban a tápegység mégis hosszabb beszélgetési- és készenléti időt garantál, mint elődje. Ez valószínűleg a kitűnő szoftveres beállításoknak köszönhető. Ennek köszönhetően a Sony Xperia Z3 akkumulátora 1,5-2 napos üzemidőre is képes.

A cserélendő Sony Xperia Z3 akkumulátor

A Sony Xperia Z3 akkumulátora cserére szorul, ha üzemidejében rohamos csökkenést, illetve indokolatlan ingadozást tapasztalunk. Legtöbb esetben az akkumulátor meghibásodása a következő hibajeleket idézi elő: a készülék kizárólag hálózati adapterre vagy számítógépre csatlakoztatva működik, egyéb esetben azonnal kikapcsol; a telefon 10-30%-os töltöttségi szinten sűrűn újraindul vagy kikapcsol, ennél magasabb töltöttségi szintet a telefon esetleg fel sem vesz. Szélsőséges esetekben előfordulhat, hogy a Sony Xperia Z3 akkumulátora felpúposodik, ilyen esetben javasolt azonnal szervizbe vinni, hiszen ez már a telefon egyéb alkatrészeinek épségét is veszélyeztetheti.

A szerelés menete

Az Xperia Z3 akkumulátorcseréje az előző modellekkel megegyező módon végezhető el. A szerelés a készülék kikapcsolásával kezdődik, ezután a egy hőfúvó és egy műanyag eszköz segítségével eltávolítjuk a készülék hátlapját, ezt követően a kijelző és az Xperia fémháza szétválasztható lesz. A kijelző leválasztását követően a Sony Xperia Z3 hátlapi keretét, majd akkumulátorának szalagkábelét is leválasztjuk a készülékről. Amennyiben ezeket kicsavartuk és a ragasztást is eltávolítottuk, akkor már semmilyen fizikai akadálya nincs a Sony Xperia Z3 akkumulátorcseréjének. A telefont ezek után összeszereljük és teszteljük.

Fontos hangsúlyoznunk, hogy a konkrét szerelés megközelítőleg fél órát vesz igénybe, a Sony Xperia Z3 akkumulátor cserét követően használt ragasztóanyag száradási ideje esetenként a 3-4 órát is elérheti.

Pro tipp

  • Érdemes szervizhez fordulni a Sony Xperia Z3 akkumulátorának cseréjével, ugyanis ott biztosan megfelelő minőségű alkatrészeket szerelnek készülékeinkbe.
  • A Sony Xperia Z3 akkumulátorának üzemidejét növelhetjük különböző szoftveres megoldásokkal, melyekről az interneten rengeteg tanácsot találunk.
  • Szerviznehézségi szint: 3/10