Xperia Z3 Compact akkumulátor csere 13.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Sony Xperia Z3 Compact készülékünk akkumulátor meghibásodására utalhat, ha készülékünk hálózatra vagy az USB kábelen keresztül számítógépre csatlakoztatva működik, azonban a lecsatlakoztatást követően kikapcsol. További hibajelek lehetnek, ha 10-30% töltöttség esetén a készülék újraindul vagy kikapcsol, a Sony Xperia Z3 Compact akkumulátora cserére szorul.

Azt már megszokhattuk, hogy az okostelefonok nagy részének akkumulátorai nem szabadon hozzáférhetőek. Ez alól nem képez kivételt a Sony Xperia Z3 Compact sem. Az előző modell, a Z3 zsugorított mása egy valóban kompakt, csúcskategóriás készülék lett, melynek akkumulátora egy 2300 mAh-ás lítium-ionos tápegység. A tápegység megközelítőleg 2 napnyi üzemidőt biztosít a készülék számára.

A cserélendő Sony Xperia Z3 Compact akkumulátor

Amennyiben a Sony Xperia Z3 Compact akkumulátorának üzemideje fél napra csökken, érdemes szervizbe vinni a készüléket, ugyanis nagy valószínűséggel az akkumulátor hibásodott meg. Egyéb Sony Xperia Z3 Compact akkumulátor meghibásodásra utaló jelek lehetnek, ha a készülék csupán töltőre csatlakoztatva üzemel, egyéb esetben kikapcsol vagy gyakran újraindul. Ha azt tapasztaljuk, hogy Sony Xperia Z3 Compact-unk akkumulátora 10-30% töltöttségi szintnél magasabbat nem képes felvenni, valószínűleg az akkumulátor cseréje jelent megoldásra a problémára. A folyamatot nagyjából 15 perc alatt végezzük el szervizeinkben, a javításra pedig garanciát vállalunk.

A szerelés menete

A Sony Xperia Z3 Compact akkumulátorát a következőképpen cseréljük: egy hőfúvó segítségével meglazítjuk a hátlap ragasztását, majd egy arra alkalmas műanyag eszköz és egy tapadókorong segítségével eltávolítjuk azt a készülék házáról. Ezuán a Sony Xperia Z3 hátlapi keretét választjuk el a háztól és a telefon kameráját is eltávolítjuk. Ezt követően a Sony Xperia Z3 Compact akkumulátorának szalagkábelét elválasztjuk az alaplaptól és kicseréljük a meghibásodott készüléket.

Az akkumulátor cseréje bár negyed órát vesz igénybe, annak érdekében, hogy a szerelés során használt speciális ragasztó megkössön, 3-4 óra száradási időt kell biztosítanunk az eszköznek.

Pro tipp

  • Ne kíséreljük meg az otthoni Sony Xperia Z3 Compact akkumulátor cserét, hacsak nem rendelkezünk komolyabb szervizes tapasztalatta.
  • Szerviznehézségi szint: 3/10