Xperia Z3 Compact fülhallgató szalagkábel csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Xperia Z3 Compact fülhallgató szalagkábelének hibájára abban az esetben kell gondolnod, hogyha a készülékbe csatlakoztatott fülhallgató recseg, vagy egyáltalán fel sem ismeri. Minden esetben teszteld a telefonod egy másik fülhallgatóval, hogy kizárd magának a kiegészítőnek a meghibásodását.

A cserélendő Xperia Z3 Compact fülhallgató szalagkábel

A telefon szoftverébe épített Walkman zenelejátszó felfedi a Sony telefonok valódi értékét. Nem csak szép, de rendkívül hasznos is. Letölthetünk a tárolt zenéinkhez további információkat, rendezhetjük számainkat többféle szempontból is. A beépített hangszínszabályzóval pedig ízlésünknek megfelelően változtathatjuk a lejátszott tartalom hangszínét.

Emellett a készülékkel lehetőségünk van élvezni az FM rádió adta csatornákat is, feltéve, ha csatlakoztattuk hozzá a telefon mellé kapott fülhallgatót. Mivel ez az egyik leggyakrabban használt kiegészítője a készüléknek, így értelem szerűen ez használódik el a leghamarabb, annak ellenére, hogy a Sony fülesei minőségi darabok. Ha recsegve szól, vagy akadozik a hang, esetleg már fel sem ismeri a készülék, próbáld ki egy másik jack csatlakozóval ellátott eszközzel is, hogy produkálja-e ugyanazokat a jeleket.

Amennyiben igen, szerencsésebb helyzetben vagy, akkor nincs más teendőd, csak be kell szerezned egy újat, amit az üzleteink bármelyikében meg tehetsz.Azonban, ha másik készülékhez csatlakoztatva kifogástalanul működik, egyértelműen az Xperia Z3 Compact fülhallgató szalagkábele szorul cserére.

Az Xperia Z3 Compact fülhallgató szalagkábel csere menete

A készüléked üzemen kívül, kikapcsolt állapotában az asztalra helyezzük, kijelzőjével lefelé. Az Xperia telefonok az első vízálló készülékek közé tartoznak. Az IP besorolása 65/68-as, ami azt jelenti, hogy másfél méterig teljes mértékben vízálló. Ezt a tulajdonságát a hátlap alá juttatott ragasztóanyagnak köszönheti, melyet a szerviz elején fel kell oldanunk.

Hőlégfúvó segítségével egyenletesen melegítjük a készülék hátlapját. Vákuumos tapadókorongot helyezünk rá, majd erőteljes mozdulatokkal felfeszítjük, a keletkező nyílásokba pedig pengetőt ékelünk. További pengetőkkel teljesen szétválasztjuk a kerettől a hátlapot, ezután eltávolítjuk.

A belső alkatrészek felett található egy hátlapi keret, amit csavarok tartanak. Ezeket ki kell csavarnunk, az akkumulátor kábelét kihúzni, ezután emelhetjük ki ezt az alkatrészt a készülékből. Az alaplapra erősen rögzítették az akkumulátort, a kettőt együtt távolítjuk el. Az alaplapra csatlakozó kábeleket kihúzzuk, így már gond nélkül megszabadíthatjuk ezektől a készüléket.

Az Xperia Z3 Compact jack csatlakozója és annak szalagkábele is a készülék alján helyezkedik el. Mivel már minden olyan alkatrészt kibontottunk, ami eddig takarta, ezért szabadon eltávolíthatóvá vált. Miután kicseréltük egy új, jól működőre, leteszteljük a készüléket, és megbizonyosodunk róla, hogy a munkafolyamat sikerrel zárult.

Pro tipp:

  • Maga a jack csatlakozó ritkán romlik el. Előfordulhat, hogy az idők során porosodik, koszolódik, ebben az esetben egy alapos tisztítás megoldja a problémát. Ezt a szervizünkben szintén elvégezzük.
  • Az Xperia ragasztóanyag feloldása nehézkes, a hátlap könnyen sérül, azaz otthon, tapasztalatlan kezekben könnyedén kárt tehetsz benne.
  • Szerviznehézségi szint: