Xperia Z3 Compact kijelző csere 29.990,- Ft Gyári kijelző 39.990 Ft | Utángyártott kijelző 29.990 Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Sony Xperia Z3 Compact kijelzője két részből - az érintőüvegből és az LCD-ből - áll. Gyakori eset, hogy a készülék leejtés következtében az érintőképernyő betörik, de az LCD épen marad. Ritkább esetben az LCD sérül és az érintőüveg marad sértetlen. Mivel a két komponens egybe van építve, javítás esetén a teljes kijelző cseréje szükséges.

A Sony Xperia Z3 Compact kijelzője egy 4,3 hüvelykes, karcálló érintőüveggel rendelkező 720x1280 felbontású megjelenítő. A 319-es képpontsűrűségű kijelző nem a kategória legjobbja, de ilyen felbontású kijelzőre tökéletesen megfelel. A vezérlőgombok nem a kijelző alatt, hanem a kijelzőn helyezkednek el, ezzel is takarékosan bánva a rendelkezésre álló előlap méretével.

A cserélendő Sony Xperia Z3 Compact kijelző

Az okostelefonok kijelzője szinte egytől-egyig leejtés, ütődés vagy egyéb mechanikai behatás következtében rongálódik meg és válik üzemképtelenné. Ez tökéletesen igaz a Sony Xperia Z3 Compact kijelzőjére is. Többen úgy gondolják, hogy attól függetlenül is tudják használni kedvenc készüléküket, hogy annak kijelzőjét egy esetleges rongálódást követően megjavíttatnák. Ez azért kockázatos, mert idővel a törött Sony Xperia Z3 Compact kijelző darabjai kieshetnek a készülékből, s ez már a használó számára is sérülésveszélyekkel járhat. A Sony Xperia Z3 Compact kijelzőjének mindkét komponensét - az érintőüveget és az LCD kijelzőt - egyaránt cserélni szükséges egy törött kijelző esetében.

A szerelés menete

A Sony Xperia Z3 Compact kijelzőjének cseréje a telefon hátlapjának eltávolításával veszi kezdetét. Ezt a műveletet rendkívül óvatosan kell elvégezni, mert a ragasztás miatt nagyon könnyen elpattanhat, és ilyenkor sajnos ezt az alkatrészt is cserélni kell. Ezt követően eltávolítjuk a telefon hátlapi keretét, hogy a kijelző szalagkábele szabadon hozzáférhetővé váljék. Ha ez megtörtént, lecsatlakoztatjuk a szalagkábelt és egy hőfúvó segítségével a kijelző ragasztását felmelegítjük. Ezt követően szakszerűen eltávolítjuk a Sony Xperia Z3 Compact kijelzőjét a telefon házától, s a sérült alkatrészt egy újra cseréljük. Mielőtt a telefont visszaadnánk tulajdonosának, minden esetben teszteljük azt, az esetleges további hibajelek kiküszöbölése végett. A kijelző cseréhez az egész készüléket le kell bontani, a sok ragasztás miatt rendkívül kockázatos és időigényes ez a javítás. Semmiképp nem ajánljuk, hogy otthon álljanak neki. 

Pro tipp

  • A kijelző csere minimum 2-3 órát vesz igénybe, ezt mindenképp kalkuláld bele, ha javításra adod le a készüléket.
  • Akármennyire is csábító, ne dőljünk be az olcsón beszerezhető, ellenőrizetlen forrásból származó Sony Xperia Z3 Compact kijelzőknek, mert azok használat során csalódást kelthetnek.
  • Szerviznehézségi szint: 9/10