Xperia Z3 Compact SIM kártya olvasó modul csere 15.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Xperia Z3 Compact SIM-kártya olvasó moduljának cseréje indokolt, ha a készülék nem ismeri fel a SIM-kártyát, ezáltal nem tud felcsatlakozni a hálózatra és telefonhívás sem indítható rajta keresztül. Szervizünkben terheltségtől függően, rövid időn belül cseréljük a meghibásodott alkatrészt.

A cserélendő Xperia Z3 Compact SIM kártya olvasó modul

A SIM-kártya olvasó modul a készülék felső részén, az alaplapra integrálva található. Mivel a helye megkötött, illetve a külső sérülésektől viszonylag védve van, így meghibásodása nem túl gyakori. Ha a készüléked a fent leírt hibajeleket mutatja, érdemes előtte megvizsgálnod a csatlakoztatott SIM-kártyát. Esetleg nem tört meg, vagy épp hajlott meg egy-két erősebb mozdulat során? Az érintkezője nem karcolódott annyira, hogy ne tudja leolvasni a modul?

Ha a kártya ép és más kártyát sem képes felismerni a készülék, egyértelműsíthetően a modul hibásodott. Nagyobb ütődések során elmozdulhat az alkatrész, de a túlzott porosodás és a beázás is ugyanúgy a végét jelentheti. A probléma megoldása a hibás modul cseréje.

Az Xperia Z3 Compact SIM kártya olvasó modul csere

A készüléket kikapcsoljuk és eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát. Ezután az előlapjára fordítva az asztalra helyezzük, és hőlégfúvóval bombázzuk addig a hátlapját, ameddig az alatta található ragasztó felold. Ezután pengetőkkel, illetve vékony kártyákkal elválasztjuk a kerettől és óvatosan, figyelve arra, hogy ne sérüljön, eltávolítjuk.

A nevéből fakadóan kompakt mérete miatt a belső szerkezete különleges a készüléknek. Az akkumulátor az alaplaphoz ragasztva a hátlap alatt helyezkedik el, ráadásul még befedi az NFC olvasó is. Mivel a SIM-kártya olvasó modul az alaplapon található, ezért azt is ki kel emelnünk a készülékből.

Ehhez az összes csatlakozót és flexet le kell róla csatlakoztatnunk, majd az erősítőcsavarokat kicsavaroznunk. Ha kiemeltük az alaplapot, a vékony ragasztóréteget eltávolítva megpróbáljuk elválasztani az akkumulátort. A folyamat rendkívüli precizitást igényel, hiszen az alaplap könnyen sérül.

Eltávolítjuk róla a kamerát, majd mikroszkóp alatt leválasztjuk a SIM-olvasót és egy újat illesztünk a helyére. A megszáradása után beépítjük a kiemelt alkatrészeket a keretbe, majd újabb ragasztóanyaggal vonjuk körbe a hátlapot. Amint megkötött leteszteljük a készüléket és visszaszolgáltatjuk.

Pro tipp

  • Ahogy fent olvasható, rendkívüli precizitást igényel a munka, a belső alkatrészek nagyon könnyen sérülnek, így otthon semmiképpen sem ajánljuk a cseréjét.
  • Telefon váltás esetén előfordulhat, hogy a SIM-kártya nem lesz kompatibilis az új készülékbe. A probléma megoldása a Nano SIM Adapter, amit az üzletünkben is megvásárolhatsz.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10