Xperia Z3 Compact vibramotor csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A vibramotor meghibásodásának egyértelmű jele, ha a készüléked néma módban, telefonhíváskor nem rezeg. A vibramotor külső, erősebb behatás következtében elmozdulhat helyéről, meglazulhat, ilyenkor a rezgése tompává válik, és a jelzés szokatlan hanggal jár. Abban az esetben, ha a készüléked nem rezeg bejövő hívásoknál bizonyosodj meg róla, hogy a rendszerben engedélyezett-e ez a funkció.

A cserélendő Xperia Z3 Compact vibramotor

A telefon vibramotorját leggyakoribb esetben némított módban használjuk, de számos más területen is előfordulhat. Több programba beleépítették a használatát, hogy a különböző jelzéseket rezgés által adja át a készülék. Néha pedig könnyebben észrevesszük a bejövő hívást, ha rezeg a telefonunk, mintha a csengő hangszórón szólalna meg. Tömegközlekedési eszközökön, amikor a külső zajok teljesen elnyomják a telefon viszonylag halkabb csengőhangját, praktikus beállítani a rezgés funkciót.

Az alkatrész meghibásodására egyértelműen mutató jel, ha a bejövő híváskor nem rezeg a készülék. Találkoztunk már olyan esettel is, amikor elvált az alaplaptól, elengedett a fogása, ezért tompábban rezgett a kelleténél. Mivel szinte mindig akkor esik baja az alkatrésznek, ha nagyobb erőhatás éri a készüléket, így ajánlott rá beszerezni egy védőtokot. Ezzel elkerülheted a későbbi szervizelési időt, és eljárási díjat.

Az Xperia Z3 Compact vibramotor csere menete

Az Xperia Z3 Compact vibramotorja a telefon bekapcsológomb szalagkábelén helyezkedik el. A szervizelés során azt az alkatrészt kell majd eltávolítanunk. Ha kikapcsoltuk a készüléket és eltávolítottuk belőle a SIM-kártyát, és a memóriakártyát – feltéve, ha volt benne -, kijelzővel előre az asztalra helyezzük.

A készülék hátlapját addig melegítjük egyenletesen, ameddig az alatta található ragasztóanyag fel nem old. Vákuumos tapadókorongot ráhelyezve felfeszítjük, ügyelve arra, hogy a törékeny hátlap ne sérüljön, és pengetőket ékelünk alá. Ezután a még fel nem oldott ragasztóanyagot szintén a pengetők segítségével eltávolítjuk, majd elemeljük a hátlapot.

Utunk még nem szabad a vibramotorhoz, a telefon belső alkatrészeit egy külső hátoldali fedlap takarja és tartja össze, amit csavarok tartanak a helyén. Ezeket a csavarokat eltávolítjuk, és leemeljük a hátlapi keretet. Az akkumulátor és alaplap szorosan kötődik egymáshoz, mivel a gyártás során a két alkatrész közé is került ragasztóanyag, ezért ezeket egyben emeljük ki. Az alaplapi csatlakozókat leválasztjuk és kiemeljük az alkatrészeket.

A telefon alján található a bekapcsológomb szalagkábelen a rezgőmotor, amihez most már szabadon hozzáférünk. Kiemeljük, a helyére újat illesztünk, és visszaépítjük a telefont az eredeti állapotába. Ha végeztünk a munkafolyamattal leteszteljük a készüléket, hogy megállapítsuk, minden tökéletesen működik-e a készülékben.

Pro tipp:

  • A szerviz tapasztalatot és precíz munkavégzést igényel, semmiképpen sem ajánlott az otthoni elvégzése.
  • Bizonyosodj meg szerviz előtt, hogy a készüléked rendszerében engedélyezett-e a vibramotor használata.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10