Xperia Z3 fülhallgató szalagkábel csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Maga a jack csatlakozó ritka esetben hibásodik meg a készülékben, ha mégis, jellemzően az csak koszolódásra vezethető vissza, amit könnyűszerrel, alapos tisztítással meg lehet oldani. Nagyobb ütődések következtében a jack csatlakozó szalagkábele megrepedhet, elszakadhat, ami sokkal többször fordul elő. Ekkora a szalagkábel cseréjére van szükség.

A cserélendő Xperia Z3 fülhallgató szalagkábel

Érdekes és egyedülálló tulajdonság az Xperia Z3 telefon rendszerébe épített zenelejátszó alkalmazás. Amellett, hogy esztétikai szempontból is az élbolyba tartozik, a funkcióira sem lehet panaszunk. A Sony a saját maga által gyártott fülesét adja a telefonok mellé, amik kimagaslóan jól teljesítenek. Üzletünkben is beszerezhetsz a Sony fülhallgatókból.  Az alkalmazás képes felismerni a csatlakoztatott fülhallgatót, és integrálni a képességeit a rendszerbe. Azaz például a Z2-höz kapott zajszűrés funkciót a Z3-ban is tudod majd állítani, aminek a fülhallgatójában ez a funkció nem elérhető.

Három leggyakoribb oka lehet annak, ha a telefon fülhallgatója nem adja a megszokott és elvárt minőséget. Az elsőről már említést tettünk, ha nem tartod megfelelően tisztán a készüléked, koszolódhatnak az alkatrészei, mint a jack csatlakozó is.

Gyakori, hogy a fülhallgató kábele szakad el, vagy tört meg, mindenképpen próbáld ki a készüléked egy másikkal, mielőtt szervizbe hoznád. A jack csatlakozó szalagkábel segítségével csatlakozik az alaplaphoz. A szalagkábel sokkal sérülékenyebb a csatlakozónál, ha véletlenül leejted a készüléked, nagyobb eséllyel ez hibásodik meg.

Az Xperia Z3 fülhallgató szalagkábel csere menete

Viszonylag egyszerűen hozzáférünk a szalagkábelhez, elég a telefon hátlapját és fedőlapját eltávolítanunk.

Első körben kikapcsoljuk a készüléket és egyenletesen felmelegítjük a hátlapját. Vákuumos tapadókorongot tapasztunk rá, majd felfeszítjük. A keletkező nyílásokba pengetőket ékelünk, és ahol nem oldott fel a ragasztóanyag, ott rásegítünk egy kicsit mechanikai úton is. A hátlaptól megfosztva a készüléket még nem férünk hozzá a belső alkatrészekhez, utunkat állja még néhány fedőlap. Szerencsére ezeket már nem ragasztották, így gyorsan a végére járhatjuk.

A telefon felső részén található a jack csatlakozó, a szalagkábele eltávolításához azt a részt kell szabaddá tennünk.

Az akkumulátort mindenképpen el kell távolítanunk, ezt könnyedén kiemelhetjük. Az akkumulátor alatt húzódó alaplapi szalagkábelt lecsatlakoztatjuk, és eltávolítjuk a főkamerát. Ezután kicsavarozzuk a tartócsavarokat, és eltávolítjuk az alaplapot. Innentől szabad utat kapunk a fülhallgató szalagkábelig, amit kicserélünk egy újra. A telefont az összeszerelése után leteszteljük.

Pro tipp