Xperia Z3 hátlap csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Sony Xperia Z3 hátlapjának cseréje abban az esetben indokolt, ha a készülék valamilyen fizikai behatás következményeképpen megsérült. A hátlap elsősorban esztétikai szerepet tölt be, azonban egy megrepedt, eltörött darab sérülésveszélyessé is válhat, ezért ilyen esetekben ajánlott a telefon hátlapját lecserélni.

A cserélendő Sony Xperia Z3 hátlap

A készülék hátlapja általában leejtés vagy ütődés során sérül meg. Ritkább esetben hő vagy egyéb extrém környezeti hatás is okozhat problémákat. Amennyiben leejtetted a készüléked és a Sony Xperia Z3 hátlapja megrepedt, érdemes minél előbb szervizbe vinni a telefont, hiszen egy törött hátlap rendkívül balesetveszélyes.

Számos weboldalon találhatunk különféle "csináld magad" jellegű útmutatókat a Sony Xperia Z3 hátlap cseréjével kapcsolatban, ezek követését azonban nem javasoljuk azon ügyfeleink számára, akik nem rendelkeznek komoly szervizes tapasztalattal, illetve a szerelés elvégzéséhez szükséges minőségi szerszámokkal. Ráadásul a különböző ellenőrizetlen forrásokból beszerezhető Sony Xperia hátlapok sok esetben rendkívül silány minőségű alkatrészek.

A szerelés menete

Első lépésként egy hőlégfúvó segítségével hevíteni kezdjük a készülék széleit, hogy az ott lévő ragasztó engedjen. Ezt követően egy speciális műanyag eszköz és egy tapadókorong segítségével óvatosan eltávolítjuk a repedt vagy törött Sony Xperia Z3 hátlapot a készülék házáról.

Valószínűleg a hátlap nem fog egy darabban lepattanni, különösen akkor nem, ha előzetesen pókhálósra tört, ezért a megfelelő védőkesztyűben, a sérülés legkisebb kockázatát is kizárva eltávolítjuk az összes apró üvegdarabot a telefon hátlapi részéről.

Miután minden üvegdarabtól megtisztítottuk az eszközt, el kell távolítanunk az NFC matricát, hogy az új hátlapot felhelyezhessük a készülékre. Miután minden alkatrész a helyére került és befejeződött a Sony Xperia Z3 hátlap csere, egy alapos tesztelésnek vetjük alá a telefont annak érdekében, hogy kizárjuk a szerelés során esetlegesen fellépő hibákat.

Pro tipp

  • A Sony Xperia Z3 hátlap törtött üvegfelülete rendkívül sérülésveszélyes lehet, ezért nem érdemes halogatni, illetve otthon elvégezni a cserét.
  • Szerviznehézségi szint: 4/10