Xperia Z3 NFC antenna csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az NFC antenna meghibásodása esetén a készüléked nehezen vagy egyáltalán nem tud Wi-Fi hálózatra csatlakozni. A jelet erősen befolyásolhatja sok egyéb külső tényező is, így ennek problémáját pontosan csak a szervizünkben tudjuk megállapítani.

A cserélendő Xperia Z3 NFC antenna

Sokak számára ismeretlen alkatrész az NFC antenna, ami nem annyira feltűnő a készülékekben, mint a kamerák, de mégis sokat számít a jelenléte. Az NFC antenna egy rövid hatótávolságú eszköz, amely rendkívül könnyen és gyorsan képes létrehozni kapcsolatot erre megfelelő eszközök között, adatátvitele viszont kevésnek mondható. Ebből kifolyólag, Wi-Fi kapcsolat csatlakozásakor segít, de ez teszi lehetővé, hogy a későbbiekben a telefonoddal fizethess a boltokban, vagy kábel nélkül töltsd azt.

Meghibásodására abban az esetben gyanakodhatsz, ha az Xperia Z3 nem tud felcsatlakozni Wi-FI hálózatokra. A sebességet sok minden befolyásolhatja, a tömörebb falak csökkenthetik a jel erősségét, de akár a kevésbé minőségi telefontokok is. Üzletünkben csakis olyan tokokat árulunk, amelyek garantáltan nem gátolják a készülékekbe érkező hálózati jeleket.

Az Xperia Z3 NFC antenna csere menete

Az NFC antenna eltávolítása az egyszerűbb munkafolyamatok közé tartozik, mivel könnyen elérhető az alkatrész.

A kikapcsolt állapotú telefont arccal az asztalra helyezzük és felmelegítjük a hátlapját. Erre azért van szükség, mert a telefon por- és vízállósága érdekében ragasztóanyaggal vonták körbe a hátlapját, ami erősebb tartást biztosít. Vákuumos tapadókorongot helyezünk rá, majd pengetőkkel kiékeljük, és erőteljesebb mozdulatokkal addig feszítjük, ameddig fel nem enged. Fontos megjegyeznünk, hogy a készülék hátlapja sérülékeny, a ragasztóanyag nagyon erős, így tapasztalat nélkül szinte lehetetlen elválasztani úgy, hogy ne keletkezzen benne maradandó károsodás.

Az NFC antennát a készülék hátlapjára ragasztották, amit melegítés hatására tudunk lecserélni.

Pro tipp

  • A munkafolyamat rövid ideig tart, de a ragasztóanyag száradása hosszú órákat vesz igénybe.
  • Szerviznehézségi szint: 3/10