Xperia Z3 SIM olvasó csere 17.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A készülék SIM olvasójának meghibásodására abban az esetben kell gondolnod, ha a csatlakoztatott SIM-kártyát a telefon nem ismeri fel. Mielőtt szervizbe hoznád a készüléked, győződj meg arról, hogy maga a SIM-kártya nem karcosodott, és a hálózati kapcsolatoddal sincs egyéb probléma.

A cserélendő Xperia Z3 SIM olvasó

Az, ha a hálózati kapcsolatod nem működik nem csak telefonhívás szempontjából korlátozza a készüléked. A legtöbben utazás közben internetezésre használjuk a telefonunkat, aminek az adatforgalma ugyancsak a SIM-kártyához köthető. Tehát, ha az Xperia Z3 nem csatlakozik a hálózathoz, nem csak elérhetetlen leszel telefonon, de a szolgáltatód által biztosított internetes kapcsolatot sem éred el.

Érdemes letesztelned a hibásnak vélt mobilodat, mielőtt szervizünkbe hozod. Ezt legkönnyebben úgy tudod megtenni, hogy egy másik – biztosan működő – kártyát illesztesz bele. Ha azzal működik a kapcsolat, nem az alkatrésszel, hanem a kártyával van probléma.

Az Xperia Z3 SIM olvasó csere menete

A szervizelés a telefon hátlapjának eltávolításával kezdődik. Ehhez hőlégfúvót használunk, amellyel koncentráltan addig melegítjük a készülék hátlapját, ameddig az alatta található ragasztó fel nem old. Pengetőkkel és vákuumos tapadókorong segítségével leválasztjuk a hátlapot, így férünk hozzá a telefon belső alkatrészeihez.

A SIM olvasó az Xperia Z3 alaplapján található, ami a telefon felső részét helyezkedik el. Ezt a két alkatrészt együtt távolítjuk el a készülékből. De mielőtt az alaplapot feszegetnénk, ki kell emelnünk az akkumulátort. Az alatta található alaplapi fő szalagkábelt pedig szinten le kell csatlakoztatnunk. Ezután kiemeljük a kamerát, és kicsavarozzuk az alaplap rögzítéséért szolgáló csavarokat.

A munkafolyamat innentől mikroszkóp alatt történik, az alaplapról leválasztanunk a SIM olvasót, és újat helyezünk rá.

Pro tipp: