Xperia Z4 alaplapi fő szalagkábel csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Xperia Z4 alaplapi fő szalagkábelére van kötve a készülék rezgőmotorja, így ha telefonhíváskor néma módban nem, vagy csak tompán rezeg, ennek az alkatrésznek a problémájára gyanakodhatsz.  Habár a szervizelés során felhasznált ragasztóanyag száradása miatt a munkafolyamat több órát is igénybe vehet, mi terheltségtől függően igyekszünk minél hamarabb visszajuttatni hozzád a készüléket.

A cserélendő Xperia Z4 alaplapi fő szalagkábel

A telefonok kevésbé ismert, de annál fontosabb alkatrészei a belsejükben végighúzódó szalagkábelek. Ezek kapcsolják össze a különböző hardvereket az alaplappal és tartják fent közöttük a kommunikációt. Nagyobb ütődések során könnyedén elszakadhatnak, aminek következtében úgy tűnhet az adott készülék alkatrészével van a probléma. Ennek elkerülése érdekében érdemes az Xperia Z4-et felruháznod egy minőségi védőtokkal, amely elvezeti ezeket a rezgéseket és csökkenti a szakadás esélyét.

Az Xperia Z4 alaplapi fő szalagkábelére van kötve a telefon vibramotorja is, amit leginkább bejövő hívások során használ, de jelen van néhány multimédia programban, sőt telefonos játékban is. A problémát ennek a funkciónak a hibás működőséből lehet kikövetkeztetni.

Az Xperia Z4 alaplapi fő szalagkábel csere menete

A készüléket kikapcsoljuk, és az előlapjára fordítjuk. Ezután koncentráltan melegítjük addig, ameddig a hátlapi ragasztóanyag fel nem old. Miután felengedett pengetőkkel elválasztjuk a kerettől. Az Xperia Z4 akkumulátorát egyszerű eltávolítani, egy csatlakozóval kapcsolódik az alaplaphoz, azt eltávolítjuk, utána szabadon kiemelhető.

A fő szalagkábel az akkumulátor és a telefon alján található fedőlap alatt vonul, ezért a cseréjéhez szükséges a fedőlapot is eltávolítani, ezt egy csavar tartja. Miután kicsavaroztuk szabadon eltávolítható az alaplapi fő szalagkábel. A készülékbe újat helyezünk, és visszaépítjük a kiszerelt alkatrészeit. Ezután leteszteljük, hogy megbizonyosodjunk arról, valóban tökéletesen működik-e a készülék.

Pro tipp:

  • Az Xperia telefonok hátlapja könnyen sérülhet a melegítése és eltávolítása során, ezért nem ajánlott otthon végezni a műveletet.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10