Xperia Z4 beszédhangszóró csere 13.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Xperia Z4 beszédhangszórójának meghibásodására utaló jel, ha telefonhívásokkor nem hallod a beszélgetőpartnered. A hiba előfordulhat akkor is, ha rossz minőségű a hálózat, illetve, ha a túloldalon lévő telefon mikrofonja hibásodott meg. Leggyakrabban ütődések előzik meg a beszédhangszóró meghibásodását. Szervizünkben minőségi munkával javítjuk a készüléked.

A cserélendő Xperia Z4 beszédhangszóró

Az Xperia Z4 telefonban két hangszóró található. A készülék alján foglal helyet a csengőhangszóró, ami sokkal nagyobb hangzásra képes. Ezt a hangszórót hallod, ha hívnak és kicsöng a készüléked, de ezt hallod akkor is, ha kihangosítva beszélsz valakivel, vagy épp, ha a reggeli ébresztő szólal meg. A beszédhangszóró az Xperia felső részén kapott helyet, közel a füledhez, nem véletlenül. Szerepe akkor válik fontossá, ha telefonáláskor nem kihangosítva és nem Headsetről beszélsz.

Ha kizártad azokat a fent említett lehetőségeket, akkor egyértelműen gyanakodhatsz erre a problémára. Mivel a meghibásodása leggyakrabban odaütődéseknek köszönhető, ezért kivédheted ezt a problémát, ha a telefonodat egy minőségi védőtokkal ruházod fel.

Az Xperia Z4 beszédhangszóró csere menete

Első körben kikapcsoljuk a telefont, és arccal előre az asztalra helyezzük. Mivel az Xperia Z4 vízállóságát a Sony ragasztóanyag felhasználásával oldotta meg, így fel kell melegítenünk a készülék hátlapját. Ezt a folyamatot addig kell csinálnunk, ameddig az alatta található ragasztóanyag fel nem old. Ezután pengetőkkel elválasztjuk a még kötő részeket és leemeljük a hátlapot a készülékről.

Lecsatlakoztatjuk az akkumulátor szalagkábelét a telefon alaplapjáról, majd kiemeljük. Ezután szabadon eltávolíthatjuk az Xperia Z4 mindkét kameráját. Az akkumulátor alatt futó szalagkábeleket szintén leválasztjuk az alaplapról, majd kiemeljük, így elérhetővé válik a beszédhangszóró, amit eltávolítunk és egy új, működőre cserélünk. A szerviz végén egy alapos tesztnek vetjük alá a készüléket, és ha megbizonyosodtunk róla, hogy minden megfelelően működik, visszaszolgáltatjuk az eredeti tulajdonosának.

Pro tipp

  • A beszédhangszóró némaságát szoftveres beállítás is okozhatja, érdemes megvizsgálnod a beállítások menüben, az Xperia üzemmódját.
  • Szerviznehézségi szint: 5/10