Xperia Z4 csengő hangszóró csere 12.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Xperia Z4 csengőhangszóró meghibásodására utaló jel, ha a készüléked multimédia tartalmak lejátszása során néma marad. Leggyakrabban nagyobb esések következtében keletkezik benne kár. Mivel a csengőhangszórót használja a készülék akkor is, ha hívnak és kicsöng, így a cseréje mindenképpen javasolt.

A cserélendő Xperia Z4 csengőhangszóró

A Sony Xperia Z4 készülékben két hangszóró helyezkedik el. A beszédhangszórót fent találod, ha a füledhez emeled a készüléket, az van hozzá legközelebb. Ez nem véletlen, hiszen telefonhíváskor ez biztosítja a beszélgetőpartnered hangját. A csengőhangszóró sokkal nagyobb tartományt képvisel, a multimédia tartalmak lejátszásakor, telefonhíváskor, és ébresztéskor is ez az alkatrész szolgáltatja a szükséges hangot.

Meghibásodásának jele lehet, ha egyáltalán nem szól, de a recsegő, torz hang is utalhat a problémára. Mindenképpen vizsgált át a készüléked szoftverét is, nincs-e benne letiltva a hangszóró használata, például néma módban van-e a készülék.

Az Xperia Z4 csengőhangszóró csere menete

Kikapcsoljuk a készüléket és eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát. Ezután a hátlapját egyenletesen addig melegítjük, ameddig az alatta található ragasztóanyag fel nem old. Amint elértük a kívánt hatást, pengetőket ékelünk a készülék hátlapja alá, és elválasztjuk a még kötő ragasztóanyagot. Ha ezzel végeztünk szabadon eltávolíthatjuk a hátlapot.

A belső hardverezése az Xperia telefonnak elég szabályosnak mondható. Középen helyezkedik el az akkumulátor, felül az alaplap, alul pedig a többi alkatrész. Értelemszerűen nekünk az alsó alkatrészekhez kell eljutnunk. Mint minden szerviz során az akkumulátort ebben az esetben is el kell távolítanunk. Az alaplaphoz kapcsolódó szalagkábelét lecsatlakoztatjuk és kiemeljük a készülékből.

Ezután hozzáférhetünk az akkumulátor alatt futó szalagkábelekre, és azokat is eltávolíthatjuk. A csengőhangszóró felett található egy védőpanel, amit könnyedén kiemelhetünk. Ezután nem maradt más dolgunk, mint kicserélni a hibás alkatrészt egy teljesen új, működőképesre. A készülék összeépítése után leteszteljük, hogy megbizonyosodjunk róla, valóban sikeres volt-e a szerviz.

Pro tipp