Xperia Z4 előlapi kamera csere 12.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az előlapi kamera meghibásodására egyértelmű jelek mutatnak. Ha a telefonoddal készített szelfik homályosak, életlenek, esetleg sötét foltokkal borítottak, szükségessé válhat a kamera cseréje. Szervizünkben kivizsgáljuk a problémát és cseréljük a hibás alkatrészt.

A cserélendő Xperia Z4 előlapi kamera

Az Xperia Z4 hátlapi kamerája 20,7, az előlapi valamivel szerényebb, 5 megapixeles. A valós tudás természetesen nem csak a pixelekben rejlik, ezért nem szabad ezekből az adatokból kiindulnod. A valóságban az egyébként nagy tudású telefonnal jó minőségű szelfiket tudsz készíteni, ráadásul az Xperia szoftverébe épített stabilizátor jelentősen csökkenti az elmosódott képek számát is.

Ha a fent olvasható problémákat tapasztalod, valószínűsíthetően az előlapi kamera meghibásodására kell gyanakodnod. Azonban nem feltétlenül szükséges cserélni a kamerát, nem ritka eset, hogy a hosszú használat során annak lencséje porosodhat. Ez szerencsésebb, mivel egy alapos tisztítással gyorsan orvosolható. Az alkatrész meghibásodásának szokták tulajdonítani, ha a készülék szoftverében nem indul el a kamera alkalmazása, vagy megnyitása után sötét képernyő fogad. Ezt szintén, a telefon szétszerelése nélkül tudjuk javítani. Amennyiben sem a szoftverezéssel, sem koszolódással nem kapcsolatos a probléma, szükségessé válik az Xperia Z4 előlapi kamerájának cseréje.

Az Xperia Z4 előlapi kamera csere menete

A telefon vízállósága érdekében a Sony ragasztóanyaggal vonta körbe a hátlap alatti részt, ez adja a hátlap magabiztos és légmentes tapadását. Ezt a ragasztóanyagot el kell távolítanunk. A készüléket egyenletesen melegítjük addig, ameddig a hátlap mögött található ragasztóanyag fel nem old. Ezután pengetőkkel kiékeljük, és a még kötött ragasztóanyagot elválasztjuk.

Miután megszabadítottuk a készüléket a hátlapjától rálátunk a belső alkatrészekre. Az akkumulátor szalagkábellel csatlakozik az alaplaphoz, ezt le kell kötnünk. Kiemeljük, majd a hátsó kamerát egy vékonyabb tárggyal eltávolítjuk. Az akkumulátor alatt végigfutó két szalagkábelt lecsatlakoztatjuk, majd kiemeljük az előlapi kamerát.

A meghibásodott kamera helyére újat illesztünk és visszaépítjük a készüléket az eredeti állapotába. Leteszteljük, ha nem tapasztalunk problémákat, visszaszolgáltatjuk a készüléket az eredeti tulajdonosának.

Pro tipp