Xperia Z4 fényérzékelő szalagkábel csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A hibás fényérzékelő szalagkábelére utaló jel, ha a készüléked nem érzékeli a kívülről érkező fényviszonyok változásait, és ebből kifolyólag nem változtatja meg a kijelző fényerejét. Szervizünkben terheltségtől függően, gyorsan és minőségi munkával végezzük cseréjét.

A cserélendő Xperia Z4 fényérzékelő szalagkábel

A Sony csúcskategóriás készülékei közé tartozik az Xperia sorozat, melyek általánosságban a telefonok világában is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, így méltán népszerűek a vásárlók körében. A telefon szoftverébe épített extra funkciók egészítik ki az Xperia Z4 erős hardverezését.

A készülékben elhelyezett fényérzékelőnek hála, a telefon képernyője reagál a külső fények változására. Ennek köszönhetően, ha sötétben mobilozol, a rendszer automatikusan csökkenti a telefon kijelzőjének fényerejét, ha pedig világosban, akkor növeli. Ez nem csak az akkumulátorára van jótékony hatással, hanem a szemed egészségedre is. Emellett a kamera szoftvere is számos lehetőséget nyújt, amikkel maximálisan ki tudod használni az Xperia Z4 fényérzékelőjét.

Maga az alkatrész egyébként ritkán hibásodik meg, sokkal jellemzőbb, amikor annak szalagkábele törik meg, esetleg szakad el. Ez általában nagyobb ütődések hatására következik be, amiket egy jobb minőségű védőtokkal könnyedén kivédhetsz.

Az Xperia Z4 fényérzékelő szalagkábel csere menete

A készülék fényérzékelő szalagkábele a telefon alaplapja alatt található, így ahhoz, hogy a cseréjét végre tudjuk hajtani, az Xperia nagy részét le kell építeni.

Miután kikapcsoltuk a készüléket és eltávolítottuk belőle a SIM-kártyát, arccal előre, az asztalra helyezzük. Hőlégfúvó segítségével egyenletesen melegítjük a hátlapját, addig ameddig az alatta található ragasztóanyag fel nem old. Amint kellő hőmérsékletre melegedett, pengetőkkel felfeszítjük és elválasztjuk a még kötő ragasztót.

A hátlaptól megszabadítva a készüléket hozzáférünk a belső alkatrészekhez. Az akkumulátort viszonylag egyszerűen ki tudjuk emelni, csakúgy, mint a telefon felső részén található előlapi- és hátlapi kamerát. Két darab méretesebb szalagkábel csatlakozik az alaplapba, amelyek az akkumulátor alatt futnak végig. Ezeket természetesen szintén kikötjük. Ezután maga az alaplap került eltávolításra, ami alatt találjuk a fényérzékelő szalagkábelt.

Miután kivettük, és újat helyeztünk a helyére, visszaépítjük a készülékbe. A munkafolyamat lezárása előtt teszteljük a készüléket, ahol meggyőződünk arról, hogy valóban sikerrel zárult-e a szerviz.

Pro tipp:

  • Ellenőrizd, hogy szoftveresen engedélyezett-e a kijelző fényerejének automatikus változása.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10