Xperia Z4 fülhallgató szalagkábel csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Xperia Z4 jack csatlakozója ritka esetben hibásodik meg. Gyakoribb, hogy az alaplapra csatlakoztatott, fülhallgató szalagkábel szakad meg. Kisebb-nagyobb ütődésekkor jellemző ennek a hibának a fellépése. Észrevétele nem nehéz, viszonylag egyszerűen ki lehet szűrni. Ha a készülékbe csatlakoztatott fülhallgató szalagkábel recsegve, tompán szól, legnagyobb eséllyel ennek az alkatrésznek a cseréje válik szükségessé.

A cserélendő Xperia Z4 fülhallgató szalagkábel

A fülhallgató recsegése több okból fakadhat, ezeket mind érdemes kivizsgálni, mielőtt a szalagkábelének meghibásodására gondolnál. Mivel a telefonhoz kapott fülhallgató jó eséllyel mindennapi használatban van, ezért hamar elhasználódik, a kábele megtörhet, elszakadhat. Komoly odafigyelés mellett, egy maximum két évnél tovább kizárt, hogy tökéletesen működjön. Szerencsére egy Sony Stereo Headset beszerzése könnyű, és anyagilag sem nagy veszteség. Csatlakoztasd a fülhallgatódat más eszközhöz, ha azzal nem produkálja ezeket a hibákat, a készülék mélyére kell néznünk.

A meghibásodás oka lehet az is, ha a telefonod az idők folyamán koszolódott és beporosodott. Ezt könnyen, egy alapos tisztítással orvosolni tudjuk. Ha az Xperia jack csatlakozója tiszta, és továbbra sem működik az elvárt szinten, szét kell szerelnünk a telefont és ki kell cserélnünk a fülhallgató szalagkábelét.

Az Xperia Z4 fülhallgató szalagkábele csere menete

Valamennyi szervizelési folyamat a készülék kikapcsolásával kezdődik. Ezután, ha kívülről el tudjuk, eltávolítjuk a SIM-kártyát és az esetleges memóriakártyát. Mivel a telefon hátlapjának biztos tartását nagyon erős ragasztóanyaggal oldották meg, így azt fel kell oldanunk. Ahhoz, hogy a ragasztóanyag engedjen, és végül teljesen feloldjon, egyenletesen melegítenünk kell. Tökéletesen elengedni nem fog, de ahhoz eléggé, hogy tapadókorongot ráhelyezve, némi erővel elkezdjen leválni a hátlap a kerettől. Ekkor pengetőket ékelünk alá, és azok segítségével választjuk el teljesen a hátlapot.

Ellentétben az Xperia előző darabjaihoz, a Z4-ben már nem található hátoldali keret, azaz ha a készüléket megfosztottuk a hátlapjától, egyből hozzáférünk a belső alkatrészekhez. Az akkumulátor csatlakozóját kikötjük az alaplapból, és kiemeljük.

Az Xperia Z4 előlapi és hátlapi kamerájának eltávolítása után kiemelhetjük az alaplapját is, ami mögött található a fülhallgató szalagkábel. Mivel már szabad utat kaptunk hozzá, kicserélhetjük egy újra. A telefont összeszerelés után egy alapos tesztnek vetjük alá, ahol megbizonyosodtunk arról, hogy minden megfelelően működik.

Pro tipp:

  • Az Xperia Z4 hátlapja könnyen sérül. Ha otthon szeretnéd megoldani a telefonban felmerülő problémákat, könnyedén meg nagyobb gondot okozhatsz.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10