Xperia Z4 hátlap csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Bár az Xperia Z4 hátlap elsősorban esztétikai szerepet tölt be, ha valamilyen fizikai behatás következtében megsérül, elreped vagy eltörik, érdemes a készülék hátlapját minél előbb cserélni, mert a törött darabok sérüléseket is okozhatnak.

A cserélendő Sony Xperia Z4 hátlap

Ha a telefon leejtés vagy egy erőteljesebb ütés során megsérül, a hátlap könnyen eltörhet, megrepedhet. Ritkább esetben az alkatrész hő vagy extrém környezeti hatásnak köszönhetően is rongálódhat. Mivel a törött darabok rendkívül balesetveszélyesek lehet, ezért érdemes a törött Xperia Z4 hátlapot minél előbb szervizbe vinni, és az alkatrészt cserélni.

Mivel a hátlap cseréhez speciális eszközökre is szükség van, ezért nem ajánlatos szervizes tapasztalat nélkül hozzákezdeni a művelethez. A csináld magad jellegű útmutatókat is érdemes kerülni, valamint arra is figyelni kell, hogy a Z4 hátlap cseréjét követően megfelelő minőségű alkatrésszel pótoljuk a hiányt.

A szerelés menete

Az Xperia Z4 hátlap cseréjéhez egy hőlégfúvóval látunk hozzá, amivel felmelegítjük a telefon széleit összetartó ragasztóanyagot. Ezután egy speciális műanyag eszköz és egy tapadókorong segítségével óvatosan leválasztjuk a törött alkatrészt a készülékről.

Mivel törött alkatrészről van szó, ezért valószínűsíthető, hogy a Z4 hátlapja nem fog egy darabban lepottyanni a házról, ezért az apró üvegdarabok eltávolítását védőkesztyűben végezzük, a balesetek elkerülése érdekében.

Mielőtt felszereljük az új hátlapot, el kell távolítanunk az NFC matricát is. Ha minden alkatrész a helyére került, és elvégeztük a cserét, tesztelésnek vetjük alá a telefont, hogy kizárjuk az esetlegesen fellépő hibákat.

Pro tipp

  • Használjunk Sony Xperia Z4 védőtokokat, amik megvédik a hátlapot a felületi sérülésektől.
  • Ne válasszunk ismeretlen eredetű hátlapot a törött alkatrész pótlására.
  • Szerviznehézségi szint: 4/10