Xperia Z4 hátlapi kamera csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Xperia Z4 hátlapi kamerájának meghibásodása leggyakrabban esések után jelentkezik. Nagy erőhatások következtében ugyanis megtörhet, megrepedhet ez az alkatrész. A hibás kamerával készített képek homályosak, sötét foltokkal borítottak. Mivel a kamera meghibásodása viszonylag sokrétű, így mindenképpen ajánlott hiba esetén a szervizünkbe hoznod a készüléket egy alapos kivizsgálásra.

A cserélendő Xperia Z4 hátlapi kamera

A Sony zászlóshajójának számító Xperia sorozatban megszerethető és nagy tudású telefonokat gyártanak. Az Xperia Z4 is kiemelkedő teljesítményt nyújt a mai piacon lévő készülékek közül. Ebből fakadóan a hátlapi kamerája is impozáns, 20,7 megapixeles. Szoftveres szinten még inkább rásegítettek a tökéletes képek készítésének, például a remegés csillapító funkcióval.

Ha a készített képek sötét foltokkal borítottak, nem feltétlenül a legrosszabbra kell gondolnod. Könnyen lehet, hogy csupán a lencséje koszolódott meg, amit egy alapos tisztítással orvosolhatunk. Ha a kamera programjának megnyitása után sötét kép fogad, egy újraszoftverezés szintén megmentheti a készüléket. Mivel ebben az esetben sem kell szétszerelni, így a javítása viszonylag gyorsabban zajlik. Érdekes, hogy a nem megfelelően működő előlapi kamera is befolyásolhatja a hátlapi kamera működését.

Mivel a hátlapi kamera leggyakrabban odaütődések következtében romlik el, így ajánlott a telefonodhoz egy minőségi telefontokot választanod, amellyel elkerülheted az efféle baleseteket.

Az Xperia Z4 hátlapi kamera csere menete

Az Xperia telefonokat vízállónak tervezte a Sony. Annak érdekében, hogy a készülékbe valóban ne kerüljön egy vízcsepp sem, ragasztóanyaggal vonták körbe a hátlapot. Hőlégfúvó segítségével addig melegítjük egyenletesen a hátlapot, ameddig az alatta található ragasztóanyag fel nem old. Miután elég ideig melegítettük, pengetők segítségével választjuk el a még kötő ragasztóanyagot. A hátlap leemelése után férünk hozzá a belső alkatrészekhez.

Minden szervizelés alatt eltávolítjuk a készülék akkumulátorát, most sem teszünk másként. Az alaplaphoz csatlakozó szalagkábelét lecsatlakoztatjuk, majd vékony tárgy segítségével kiemeljük. A hátlapi kamera az Xperia alaplapján található, szerencsére könnyen elérhető helyen.

Az akkumulátor eltávolítása után ezért szabaddá is válik, így kiemelhetjük az elromlott alkatrészt, és egy új, jól működőt illesztünk a helyére. A telefon visszaépítése során, a hátlapra szintén teszünk ragasztóanyagot, amelyet feloldunk és erősebb nyomás alatt tartjuk addig a készüléket, ameddig az meg nem köt. Ezután egy alapos tesztnek vetjük alá a telefont.

Pro tipp

  • Az Xperia sorozat alatt gyártott telefonok szerelése komoly szaktudást és gyakorlatot igényel, így otthon semmiképpen sem ajánlott a szervizelése.
  • Mindig érdeklődj az üzlet után, ahova beadod a készüléked. Több helyen olcsó, de rossz minőségű alkatrészekkel dolgoznak.
  • Szerviznehézségi szint: 5/10