Xperia Z4 NFC antenna csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Xperia Z4 NFC antenna meghibásodása leggyakrabban nagyobb ütődések során következik be. A hiba jele, ha a telefont nem tudod felcsatlakoztatni egy közeledben lévő, működő Wi-Fi hálózatra, vagy egyéb NFC-vel rendelkező készülékre sem. A vezeték nélküli töltéséért is az adott alkatrész felel, így ha ez a funkciója sem működik, az NFC antenna cseréje javasolt.

A cserélendő Xperia Z4 NFC antenna

Az NFC technológiában számos lehetőség lakozik, amit egyelőre még nem aknázott ki az informatika világa. Röviden összefoglalva az NFC egy olyan rövid hatósugarú eszköz, amely segítségével a készüléked rendkívül gyorsan csatlakozhat fel adott hálózatokra és egyéb NFC antennával rendelkező eszközökre.

A következő években előreláthatólag még jobban beépül majd a mindennapjainkba. Az antenna lehetőséget biztosít arra, hogy vásárláskor a telefonoddal fizess, de arra is, hogy két eszköz összeérintésével létrehozzon azonnali kapcsolatot.

Mivel a hátlapra ragasztva helyezkedik el, így értelemszerűen a kiszolgáltatott helyzetében könnyen sérülhet. Javasoljuk, szerezz be telefonod mellé egy ütés- és törésálló védőtokot, amivel elkerülheted a szervizelési költségeket.

Az Xperia Z4 NFC antenna csere menete

A szervizelési munkafolyamatot tekintve az Xperia Z4 NFC antenna cseréje az egyszerűbb eljárások közé tartozik. Ami nem azt jelenti, hogy otthon bátran neki lehet állni a szerelésének, hanem azt, hogy megfelelő tapasztalattal és komoly eszközökkel viszonylag gyorsan elvégezhető a cseréje. A szerelési időtartamot árnyalja az Xperia ragasztóanyagának megkötése, ami pár órát igénybe vesz.

Kikapcsoljuk a készüléket, és kivesszük belőle a SIM-kártyát. Ezután képernyővel az asztalra helyezzük, és egyenletesen, hőlégfúvó segítségével addig melegítjük, amíg a ragasztóanyag fel nem old. Ezután pengetőkkel kiékeljük, a még kötött ragasztót elválasztjuk és leemeljük a hátlapot.

A hátlap nagyon érzékeny része a telefonnak. Az eltávolítása komoly erőt és magabiztos mozdulatokat igényel. Otthoni körülmények között, felesleges feszegetéssel könnyedén eltörhet. A hátlapra ragasztott NFC antennát eltávolítjuk, és helyére újat helyezünk. Vizsgálat alatt bizonyosodunk meg arról, hogy hibátlanul működik-e a készülék.

Pro tipp:

  • Vásárlás előtt minden esetben győződj meg az szerviz hitelességéről, és a beépített alkatrész minőségéről.
  • Szerviznehézségi szint: 5/10