Xperia Z4 power flex csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Xperia Z4 bekapcsoló gombja szalagkábellel csatlakozik a készülék alaplapjához, így a bekapcsoló gomb érzéketlensége utalhat leginkább a szalagkábel meghibásodására. Ezt fizikálisan is érezheted, ha a gomb ragad, kattogó hangot ad ki, illetve olyan érzetet kelt, mintha be lenne törve.

A cserélendő Xperia Z4 power flex

Habár a power flex a készülék mélyén található, a külvilággal kevésbé érintkezik, mégis a telefon mindennapi használata során könnyedén sérülhet. Természetesen magától nem fog, de egy-egy erősebb behatás következtében meglazulhat, akár el is szakadhat. Ezért erősen ajánlott egy megfelelő és megbízható telefontok beszerzése, ami nagyban csökkentheti az esélyét a készülék meghibásodásának.

A power flex szakadása nem csak a telefon bekapcsoló gombját érinti, hanem a többi alkatrészét is. Ezért, ha bármilyen problémát tapasztalsz, mindenképpen érdemes behoznod minél hamarabb a készüléked.

Az Xperia Z4 power flex csere

Ahogy a fentiekben említettük a power flex viszonylag mélyen, a telefon akkumulátora alatt helyezkedik el. Ahhoz, hogy elérjünk, szinte teljesen szét kell szerelnünk a készüléket.

Első körben kikapcsoljuk a telefont és kivesszük belőle a SIM-kártyát. Ezután arccal előre, az asztalra helyezzük, majd egyenletesen, hőlégfúvó segítségével felmelegítjük addig, ameddig az alatta található ragasztóanyag fel nem old. Amint elértük a kívánt hatást vákuumos tapadókorongot helyezünk a hátlapra, és addig feszítjük, ameddig a keletkező nyílást pengetőkkel ki tudjuk ékelni. A következő lépésben elválasztjuk a még mindig kötő ragasztóanyagot a hátlaptól.

Amint eltávolítottuk a hátlapot elénk tárul az Xperia belső felszerelése. Az akkumulátor egy csatlakozóval csatlakozik az alaplaphoz, azt ki kell húznunk, majd kiemelhetjük azt. A hátlapi és előlapi kamerát kiszereljük, majd az alaplapot is szabadon eltávolíthatjuk.

Ezután a telefon alsó részén található panelt kell kiszerelnünk, hogy hozzáférjünk a bekapcsoló szalagkábelhez. Kicsavarozzuk az említett alkatrészt, ügyelve arra, hogy ne törjön el. Amint ez is kikerült a készülékből elérhetővé válik a power flex, amit ki tudjuk cserélni.

Szervizelés után tesztnek vetjük alá a készüléket, és ha mindent rendben találtunk visszaszolgáltatjuk eredeti tulajdonosának.

Pro tipp:

  • A Sony Xperia sorozatáról általánosságban is mondhatjuk, hogy kifejezetten nehéz őket szerelni. Azonban, ha olyan bonyolult feladatról van szó, mint a power flex csere, akkor ez hatványozottan igaz.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10