Xperia Z5 bekapcsoló szalagkábel csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha nem reagál az Xperia Z5 a bekapcsoló gomb vagy a hangerő szabályzó gombok megnyomására, akkor valószínű, hogy a bekapcsoló és hangerő szabályzó gombok szalagkábel cseréjére van szükség.

A cserélendő Sony Xperia Z5 bekapcsoló gomb szalagkábel

A Sony Xperia Z5 fizikai gombjai mind egy oldalon helyezkednek el, így a gyárban egy fő szalagkábelt alakítottak ki ezen alkatrészeknek, mely összeköti a fizikai gombokat az alaplappal. Ha a szalagkábel megsérül, vagy elszakad, akkor ki kell cserélni a fő szalagkábelt. A fő szalagkábel a bekapcsoló gomb és a hangerő szabályzó gombok működésén kívül az ujjlenyomat olvasó, valamint a csengő hangszóró működéséért is felelős, így ezen alkatrészeket csak egyben tudjuk cserélni.

Normál használat mellett nem jellemző a bekapcsoló gomb szalagkábel meghibásodása, viszont, ha nagyon extrém hatások érik az Xperia Z5-öt, akkor előfordulhat, hogy megsérülnek az érintett alkatrészek, így szükséges a fő szalagkábel csere.

A Sony Xperia Z5 bekapcsoló gomb szalagkábel csere menete

Első lépésként kikapcsoljuk a készüléket. Felmelegítjük a hátlapot, hogy felengedjen a ragasztó, mellyel a középkerethez rögzítették. Miután óvatosan leválasztottuk a hátlapot, lecsatlakoztatjuk és kiszereljük az akkumulátort. Néhány rögzítő csavar kiszerelése után egy csipesz segítségével kiszereljük a sérült szalagkábelt, a csengő hangszóróval együtt. Ezt követően beszereljük az új Sony Xperia Z5 ujjlenyomat olvasóval ellátott bekacsoló gomb, hangerő szabályzó gombok, valamint a csengő hangszóró közös szalagkábelét. Végezetül összeszereljük a készüléket, majd visszaragasztjuk a hátlapot. A ragasztó száradása miatt kb. 2,5-3,5 óra a teljes szervizelési idő.

Pro tipp

  • A külső behatásokat erejét csökkenteni tudod egy megfelelő minőségű tok beszerzésével, így nagy eséllyel csökkentheted a bekapcsoló gomb szalagkábel meghibásodását. 
  • Érdemes utánanézned a szerviznek, mielőtt elviszed javíttatni a telefonodat, hiszen sok helyen rossz minőségű alkatrészekkel dolgoznak.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10