Xperia Z5 Compact akkumulátor csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Xperia Z5 Compact akkumulátor meghibásodására akkor kell gyanakodni, ha a következő hibajeleket tapasztaljuk készülékünknél: a telefon a kelleténél gyorsabban merül, 10-30% közötti töltöttségi szintet képes csak felvenni, illetve ha csak hálózati adapterre csatlakoztatva tudjuk bekapcsolni. Ilyenkor az akkumulátor csere elkerülhetetlen.

A cserélendő Sony Xperia Z5 Compact akkumulátor

A 4,6 hüvelykes Compact modellbe egy 2700-as telep került, ami ebben az esetben kifejezetten nagynak számít, és ez az üzemidőben meg is mutatkozik. Normál használat mellett, akár 2 napot is kibír töltés nélkül. A Sony a Z5 Compact-hoz is mellékelte a Stamina módot, aminek köszönhetően többszörösére növelhetjük az akkumulátor üzemidejét.

Ha azonban azt tapasztaljuk, hogy a telefon csak töltőre csatlakoztatva működőképes, egyéb esetben be se kapcsol; ha jellemzően 10-30%-os töltöttségi szint között magától kikapcsol, újraindul, vagy ha ennél magasabb töltöttséget fel sem vesz, akkor ezek a problémák az Xperia Z5 Compact akkumulátor cseréjének szükségességét jelzik. Szélsőséges esetben az is előfordulhat, hogy az akkumulátor felpúposodik, ilyenkor érdemes minél hamarabb szervizbe vinni a telefont, nehogy a telefon egyéb alkatrészei is károsodjanak.

A Sony Xperia Z5 Compact akkumulátor csere menete

Az Xperia Z5 Compact akkumulátor cseréjét a korábbi modellekéhez hasonló módon végezzük. Első lépés a készülék kikapcsolása, a SIM-tálca eltávolítása. Második lépésként egy hőfúvóval fellazítjuk a készülék szélei között található ragasztóanyagot, majd egy speciális műanyag eszköz és egy tapadókorong segítségével óvatosan leválasztjuk a Z5 Compact hátlapját. Így már hozzáférünk az akkumulátorhoz, eltávolítjuk a szalagkábelt, és elvégezzük a cserét.

Bár maga a Z5 Compact akkumulátor csere mindössze 30 percet vesz igénybe, a ragasztóanyag száradási ideje miatt 3-4 óráig is elhúzódhat a várakozás.

Pro tipp

  • Ha a meghibásodott Xperia Z5 Compact akkumulátort cserélni kell, érdemes szervizbe vinni a készüléket, nehogy silány minőségű alkatrész kerüljön az eredeti helyére.
  • Érdemes figyelni a szoftveres beállításokra, mert ezekkel befolyásolhatjuk az akku üzemidejét, élettartamát.
  • Szerviznehézségi szint: 3/10