Xperia Z5 Compact bekapcsoló gomb szalagkábel csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Akkor szükséges a Sony Xperia Z5 Compact bekapcsoló gomb csere, ha a készülék nem reagál a gomb megnyomására vagy nem képes leolvasni az előre beprogramozott ujjlenyomatot.

A cserélendő Sony Xperia Z5 Compact bekapcsoló gomb szalagkábel

Az ujjlenyomat- olvasóval ellátott power gomb normál használat mellett általában nem szokott hibás működést tanúsítani, viszont előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor sajnos meghibásodik az alkatrész. Mivel egy szalagkábelen helyezkedik el a hangerő szabályzó gombok, a rezgőmotor, valamint a felső mikrofon szalagkábelével, ezért ha a készülék jobb oldalát extrém sérülés éri, akkor előfordulhat, hogy megsérül valamelyik alkatrész vagy maga a szalagkábel, ami a komplett fő szalagkábel cserét vonja maga után. A fő szalagkábel cseréje tehát csak egyben lehetséges, így bármely alkatrész sérül, akkor a teljes kábel egységet cserélni kell.

A Sony Xperia Z5 Compact bekapcsoló gomb szalagkábel csere menete

A készülék kikapcsolását követően leválasztjuk a közép kerethez rögzített hátlapot, majd kiszereljük a belső műanyag keretet. Kiszereljük a kamerákat (előlapi és hátlapi), valamint a beszéd hangszórót. Lecsatlakoztatjuk a szalagkábeleket az alaplapról, majd óvatosan kiemeljük az akkumulátorral együtt. Ezt követően egy vékony csipesszel leválasztjuk az oldalsó gombokat és az ujjlenyomat olvasót, a rezgőmotort és a felső mikrofont a helyéről, és egy műanyag vékony eszközzel kiszereljük a fő szalagkábelt. Az új Z5 Compact bekapcsoló gomb-, hangerő szabályzó-, rezgőmotor-, felső mikrofon szalagkábel helyére illesztése után összeszereljük a telefon, majd visszaragasztjuk a hátlapot a középkerethez. A ragasztó kb. 2-3 óra alatt szárad meg, ezért a szervizelés 2,5-3,5 órát vesz igénybe.

Pro tipp

  • Érdemes elkerülni a későbbi költségeket, és megvédeni a telefonod már az elejétől a kisebb, nagyobb ütésektől. Üzleteinkben megbízható, jó minőségű tokok közül válogathatsz.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10