Xperia Z5 Compact beszédhangszóró csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha telefonáláskor nem hallod a vonal másik végén lévő felet, akkor valószínű, hogy ki kell cserélni az Xperia Z5 Compact beszédhangszóróját, mert meghibásodott. 

A cserélendő Sony Xperia Z5 Compact beszédhangszóró

A telefon felső részének sérülése az ott lehelyezkedő kis hangszóró meghibásodásával járhat. Ilyenkor vagy magától az ütődéstől hibásodik meg az alkatrész, vagy később, amikor a repedéseken keresztül beszivárog a nedvesség, ami zárlatot okoz. Az alkatrész meghibásodásának tipikus jele, ha telefonbeszélgetés során nem hallasz semmit a hangszórón keresztül, annak ellenére, hogy a vonal másik végén lévő fél beszél hozzád. Ilyen esetekben egyszerűen tesztelheted a meghibásodását úgy, hogy telefonbeszélgetés során kihangosítod a készüléket. Ha ilyenkor megfelelően hallható minden, akkor bebizonyosodott, hogy szükséges a felső hangszóró csere, melyet szakszervizünk gyorsan és precízen el tud végezni.

A Sony Xperia Z5 Compact beszédhangszóró csere menete

A készülék kikapcsolása után eltávolítjuk a hátlapot, mely ragasztásának felengedése céljából felmelegítünk egy hőfúvó pisztollyal. Miután óvatosan leválasztottuk a hátlapot, lecsavarozzuk a belső műanyag keretet, ezáltal hozzáférünk a meghibásodott alkatrészhez, melyet egy vékony csipesszel óvatosan kiszerelünk. Ezt követően helyére illesztjük az új Sony Xperia Z5 Compact beszédhangszóróját, majd összeszereljük a készüléket. A hátlap új ragasztásának száradása miatt a a teljes folyamat kb. 2,5-3,5 órát vesz igénybe.

Pro tipp:

  • Legelőször győződjünk meg arról, hogy megfelelő-e a hangerő szintje
  • Ha telefonálás során semmit sem hallunk, kihangosítva viszont megfelelően hallható a vonal másik végén lévő fél, akkor ez a felső hangszóró meghibásodására utal.
  • Érdemes időnként tisztítani a hangszóró védőrácsát is, hiszen a rárakódott szennyeződések eldugíthatják, amik gátolják a hang megfelelő terjedését.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10