Xperia Z5 Compact előlapi kamera csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha a front kamerával készített képek rosszabb minőségűek, mint amit eddig megszoktál tőle, akkor valószínű, hogy szükséges a Sony Xperia Z5 Compact előlapi kamera csere, mert meghibásodott az alkatrész.

A cserélendő Sony Xperia Z5 Compact előlapi kamera

Abban az esetben, ha úgy látod, hogy a selfie kamera által készített képek életlenek és zavarosak, akkor érdemes ellenőrizni a kamera előtti felületet, hogy nem látható e rajta valamilyen szennyeződés vagy sérülés. Ha tiszta és sérülésmentes, ennek ellenére rossz minőségűek az elkészült képek, akkor valószínű, hogy meghibásodott a front kamera, amit esetenként az alkatrész újra szoftverezésével ki lehet küszöbölni. Ha ez nem segít, akkor a Sony Xperia Z5 Compact előlapi kamera csere lesz a megoldás a problémára.

A hátlapi kamera nem megfelelő működése kihathat a selfie kamerára, ami esetenként az alkatrész meghibásodásához vezet, ami fordítva is igaz.

A Sony Xperia Z5 Compact előlapi kamera csere menete

Első lépésként eltávolítjuk a készülék középkerethez ragasztott hátlapját, melyet felmelegítünk, majd a ragasztó felengedése után óvatosan leválasztunk. Ezt követően eltávolítjuk a belső műanyag keretet, végül pedig egy vékony eszközzel lecsatlakoztatjuk az alaplapról a meghibásodott kamerát és eltávolítjuk. Elérkezett az utolsó fázis, az új alkatrészt csatlakoztatjuk az alaplaphoz, majd összeszereljük a telefont. A hátlapi visszaragasztását követően némi száradási időt kell hagyni az új ragasztásnak, így a teljes szervizelés kb. 2,5-3 órát vesz igénybe.  

Pro tipp:

  • A hátlapi kamera meghibásodása okozhatja az előlapi kamera hibáját.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10