Xperia Z5 Compact fülhallgató jack csatlakozó csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha nem hallhatóak a fülhallgatón keresztül az audio vagy médiafájlok hanganyagai, akkor valószínű, hogy meghibásodott a csatlakozó, így a Sony Xperia Z5 Compact fülhallgató jack csatlakozó csere szükséges.

A cserélendő Sony Xperia Z5 Compact fülhallgató jack csatlakozó

Különböző szennyeződések feltapadhatnak a jack csatlakozó falára, ezáltal nem alakul ki a megfelelő érintkezés, és a készülék nem fogja tudni megszólaltatni a hanganyagokat a fülhallgatón keresztül. Ilyenkor az aljzat alapos tisztítása megoldhatja a problémát. A vízállóság miatt a jack csatlakozó belső felületete elméletileg nem oxidálódhat, viszont ha nedvesség éri, a biztonság kedvéért érdemes mielőbb kiszárítani.

Normál használat mellett nem jellemző a csatlakozó meghibásodása, ha viszont a készülék tetejét extrém erőhatás éri, akkor elképzelhető, hogy megsérül a szóban forgó alkatrész vagy a szalagkábele, ilyenkor pedig a csere orvosolhatja a problémát.

A Sony Xperia Z5 Compact fülhallgató jack csatlakozó csere menete

Első lépésként leválasztjuk az Xperia Z5 Compact hátlapját, majd kiszereljük a belső műanyag keretet. Kivesszük a micro SD kártya tálcáját, majd kiszereljük az előlapi és hátlapi kamerát és a csengő hangszórót is. Leválasztjuk a szalagkábeleket az alaplapról, majd óvatosan kiemeljük az akkumulátorral együtt. Ezt követően lecsatlakoztatjuk a meghibásodott jack csatlakozót, és kicseréljük az új Sony Xperia Z5 Compact fülhallgató jack csatlakozóra. Végezetül összeszereljük a készüléket és visszaragasztjuk a hátlapot. Az új ragasztásnak kb. 2-3 óra száradási időt kell biztosítani, így a teljes folyamat kb. 2,5-3,5 órán át tart.

Pro tipp

  • Egy-egy nagyobb esés következtében komolyabb kár is keletkezhet a készülékeden. Ezekre érdemes felkészülni, egy biztonságos tokkal.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10