Xperia Z5 Compact hangerőszabályzó szalagkábel csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha a készüléked nem reagál a hangerőszabályzó gombok megnyomására, ezáltal nem lehet vezérelni az orgánumát, akkor valószínű, hogy az Xperia Z5 Compact hangerőszabályzó szalagkábel csere szükséges.

A cserélendő Sony Xperia Z5 Compact hangerőszabályzó szalagkábel

Általában akkor hibásodik meg a szalagkábel, ha a készülék jobb oldalát nagy erősségű ütés vagy nyomás érte, aminek a hatására elszakadt vagy megsérült. A hangszín szabályzó egy fő kábelen helyezkedik el a bekapcsoló gomb, az ujjlenyomat érzékelő, a rezgőmotor, valamint a felső mikrofon szalagkábelével, ezért a csere csak egyben lehetséges. Ezáltal sajnos a felsoroltak közül bármely alkatrész sérül, a teljes fő szalagkábelt cserélni kell.

A Sony Xperia Z5 Compact hangerőszabályzó szalagkábel csere menete

Első lépésként a középkerethez rögzített hátlap eltávolítását végezzük, melyhez a hátlap felmelegítése szükséges, a ragasztó felengedése érdekében. Ezt követően óvatosan leválasztjuk a hátlapot, majd kiszereljük a belső műanyag keretet. Kiszereljük az előlapi és hátlapi kamerákat, továbbá a beszéd hangszórót. Lecsatlakoztatjuk a szalagkábeleket az alaplapról, majd az akkumulátorral együtt kiemeljük. Ezután egy vékony csipesszel leválasztjuk az oldalsó gombokat és az ujjlenyomat olvasót, a rezgőmotort és a felső mikrofont a helyéről, és kiszereljük a fő szalagkábelt. Az új Sony Xperia Z5 Compact hangerő állító-, bekapcsoló gomb-, rezgőmotor-, felső mikrofon szalagkábelt a helyére illesztjük, majd végezetül összeszereljük a készüléket, és visszaragasztjuk a hátlapot. A ragasztó száradása miatt az egész folyamat kb. 2,5-3,5 órát vesz igénybe.

Pro tipp

  • Egy-egy nagyobb esés következtében könnyen elszakadhat a szalagkábel. Javasoljuk védd telefonod egy megfelelő minőségű tokkal, amivel könnyen elkerülheted a kellemetlen meglepetéseket.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10