Xperia Z5 Compact hátlapi kamera csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Akkor szükséges a Sony Xperia Z5 Compact hátlapi kamera csere, ha életlen, foltos, homályos képeket készít. Ha az újra szoftverezés sem segít, akkor mindenképp a kamera csere a megoldás.

A cserélendő Sony Xperia Z5 Compact hátlapi kamera

Előfordulhat, hogy a hátsó fényképező lencséje szennyeződött vagy karcolódott és ez okozza a képek silány minőségét. Ha nem látható sérülés vagy szennyeződés rajta, akkor érdemes ellenőrizni az előlapi kamerát, mert esetenként a nem megfelelő működése kihathat a hátul lévő társára is.

A fentieken kívül, ha extrém módon sérül a készülék felső része, például egy leejtés során, akkor ez is a kamera meghibásodásához vezethet. Időnként a sérülésekből fakadó repedéseken keresztül bejuthat a nedvesség, amitől szintén tönkremegy az alkatrész.

Sony Xperia Z5 Compact hátlapi kamera csere menete

Első lépésként el kell távolítanunk az Xperia Z5 Compact hátlapját, melyet ragasztással rögzítettek a középkerethez. Miután felmelegítettük és felengedett a ragasztás, egy vékony, műanyag eszközzel körbe leválasztjuk a hátlapot. Ezt követően eltávolítjuk a belső műanyag keretet, majd lecsatlakoztatjuk a sérült kamerát az alaplapról és kiszereljük. Végezetül helyére illesztjük és csatlakoztatjuk az új Sony Xperia Z5 Compact hátlapi kamerát, majd összeszereljük a telefont. A ragasztó száradása miatt a teljes folyamat kb. 2,5-3,5 órát vesz igénybe.

Pro tipp:

  • Legelőször érdemes ellenőrizni a hátlapon lévő kamera lencse tisztaságát és sérülésmentességét, valamint az előlapi kamera működését, hiszen hatással lehet a fő kamerára.
  • A hátlapi kamera meghibásodása okozhatja az előlapi kamera nem megfelelő működését is.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10