Xperia Z5 Compact mikrofon szalagkábel csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Akkor indokolt a Sony Xperia Z5 Compact mikrofon csere, ha telefonbeszélgetés során egyáltalán nem, vagy csak rossz minőségben hall minket a másik fél. Ilyenkor valószínű, hogy meghibásodott az alkatrész.

A cserélendő Sony Xperia Z5 Compact mikrofon

Ha telefonáláskor nem hall téged a vonal másik végén lévő fél, akkor valószínű, hogy meghibásodott a készülék beszélője. (Elképzelhető az is, hogy a társad telefonjának beszéd hangszórója hibásodott meg, ebben az esetben nyugodtan irányítsd őt a SmartClinic weboldalára, hogy az ő telefonja is biztos kezekben legyen).

A mikrofon működését könnyedén tesztelheted, ha a hangrögzítő segítségével felveszel néhány mondatot. Ha visszajátszva nem hallasz semmit, akkor valószínű, hogy meghibásodott az alkatrész. Általában a készülék aljának sérülése okozza a meghibásodását is, vagy ha valamilyen módon bejut a nedvesség az alkatrészhez, ami zárlatot okoz benne.

Sony Xperia Z5 Compact mikrofon csere menete

Legelőször egy hőfúvó pisztollyal felmelegítjük a középkerethez ragasztott hátlapot, hogy felengedjen a ragasztás. Ezt követően óvatosan leválasztjuk a hátlapot, majd eltávolítjuk a belső műanyag keretet. Az előlapi és hátlapi kamera, valamint a beszéd hangszóró kiszerelése után lecsatlakoztatjuk az alaplapot és az akkumulátort a szalagkábelekről és óvatosan kiemeljük. Végezetül az alaplapról lecsatlakoztatjuk a meghibásodott beszélőt, majd az új alkatrész csatlakoztatása után összeszereljük a készüléket. A hátlap új ragasztásának száradása miatt időigényes a folyamat, kb. 2,5-3,5 órát is eltarthat.

Pro tipp

  • Habár szívesen leteszteljük a készüléked mikrofonját, azt javasoljuk a szerviz előtt vegyél fel pár mondatot és hallgasd vissza magad. Ha nem hallod a felvételt, egészen biztos a mikrofon cseréjére lesz szükség.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10