Xperia Z5 Compact USB csatlakozó csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Xperia Z5 Compact USB csatlakozó csere akkor szükséges, ha nem reagál a hálózatról való töltésre, vagy akkor, ha USB kábellel a számítógépre csatlakoztatod. Valószínű, hogy meghibásodott a csatlakozó.

A cserélendő Sony Xperia Z5 Copmact USB csatlakozó

Ha nem reagál a készüléked a hálózatról való töltésre, vagy amikor USB kábellel a számítógéphez csatlakoztatod, akkor valószínű, hogy nincs megfelelő kapcsolat a csatlakozó és a kábel között. Előfordulhat, hogy szennyeződés tapadt az aljzat falára, ami meggátolja a megfelelő kapcsolat létrejöttét az USB kábellel. Ilyenkor egy alapos tisztítás megoldhatja a problémát.
Elméletileg vízálló az Xperia Z5 Compact USB bemenete, viszont előfordulhat, hogy vízzel való érintkezés után mégis olyan oxidációs folyamatok játszódnak le a belsejében, amik meggátolják az érintkezést. Ilyenkor szervizünk ultrahangos tisztítással orvosolhatja a problémát.

Mechanikai sérülések is okozhatják az alkatrész meghibásodását, ha pl. extrém módon megsérül a készülék alja. Ilyenkor deformálódhat az aljzat vagy megsérülhet a szalagkábele.

Sony Xperia Z5 Compact USB csatlakozó csere menete

Felmelegítjük a telefon hátlapját, annak érdekében, hogy felengedjen a ragasztó, mellyel a középkerethez rögzítették, majd egy vékony műanyag eszközzel (pl.: gitárpengető) körbe leválasztjuk. Ezt követően kiszereljük a belső műanyag keretet, majd óvatosan kiszedjük az előlapi és hátlapi kamerát, valamint a csengő hangszórót. Lecsatakoztatjuk a szalagkábeleket az alaplapról, majd az akkumulátorral együtt kivesszük. Ezáltal hozzáférünk a meghibásodott alkatrészhez, melyet kicserélünk az új Sony Xperia Z5 USB csatakozóra, majd visszaépítjük a kiszerelt elemeket és visszaragasztjuk a hátlapot, mely száradása miatt a teljes folyamat kb. 2,5-3,5 óráig tart.

Pro tipp

  • Mindenképp győződj meg arról, hogy véletlenül nem a töltőkábeled szakadt el, vagy hibásodott meg. 
  • Szerviznehézségi szint: 8/10