Xperia Z5 csengő hangszóró csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Általában akkor szükséges a Sony Xperia Z5 csengő hangszóró csere, ha az értesítő hangjelzések és különböző hanganyagok egyáltalán nem vagy csak rossz minőségben hallhatóak a készülék alsó hangszóróján keresztül.

A cserélendő Sony Xperia Z5 csengő hangszóró

Ha a csengő hangszóró nem ad ki semmilyen hangot, akkor legelőször érdemes ellenőrizni a hangerő szintet és azt, hogy nincs-e néma üzemmódban a készülék. Ha fülhallgatón keresztül megfelelően hallhatóak az értesítések hangjelzései, valamint a különböző audio- és médiafájlok hanganyagai, akkor ebből következtethető, hogy maga a csengő hangszóró hibásodott meg. Ez általában akkor fordulhat elő, ha a telefon például nagy magasságból, nagy erővel a peremére esik, esetleg bejut a víz a készülék belsejébe a sérüléseken keresztül, ami zárlatot okozhat az alkatrészben. Az eséskor keletkező sérüléseknek nagyságát csökkentheted, ha minőségi tokot vásárolsz a telefonod védelme érdekében.

A Sony Xperia Z5 csengő hangszóró csere menete

Az Xperia Z5 csengő hangszórója egy egységet alkot az oldalsó gombok szalagkábeleivel és az ujjlenyomat olvasó egységgel, ezért ezek cseréje csak egyben lehetséges.

A csere folyamatának első lépése a kikapcsolt telefon hátlapjának eltávolítása, melyet ragasztóval rögzítettek a középkerethez. Ezt követően kivesszük az Xperia Z5 akkumulátort, majd lecsatlakoztatjuk a fő flex kábelt az alaplapról és a csengő hangszóró fém rögzítő házát eltávolítjuk, majd kiszereljük az oldalsó gombok, az ujjlenyomat olvasó, valamint a csengő hangszóró által alkotott egységet. Az új Sony Xperia Z5 csengő hangszóró egységének beszerelése után kezdődhet a készülék összeszerelése és a hátlap visszaragasztása. A ragasztó száradása miatt a teljes szervizelés kb. 2,5- 3,5 órát vesz igénybe.   

Pro tipp

  • Ha a Sony Xperia Z5 hangjelzései vagy a lejátszott médiafájlok hanganyagai nem hallhatóak, akkor győződjünk meg arról, hogy a készülék nincs e néma üzemmódban és megfelelő e a hangerő szintje.
  • Szervizeinkben minőségi alkatrészekkel dolgozunk, ellentétben sok szervizzel, ahol hamis, olcsóbb alkatrészeket építenek be a készülékedbe.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10