Xperia Z5 hátlap csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Bár a hátlap elsősorban esztétikai szerepet tölt be, de a megrepedt, törött darabok sérüléseket is okozhatnak, ezért ha egy komolyabb ütés következtében sérül az Xperia Z5 hátlapja, javasolt minél hamarabb cserélni a hibás alkatrészt.

A cserélendő Sony Xperia Z5 hátlap

A formatervezés tekintetében a japán gyártó maradt a már jól bevált receptnél. A telefont festett fémkeret veszi körül, elől-hátul üveglapborítással. A Z5 hátlapja annyiban különbözik a korábbi modellektől, hogy fényes üveg helyett matt borítást kapott.

A hátlap általában egy erőteljesebb ütés, leejtés következtében szokott sérülni, de az is előfordulhat, hogy extrém hőmérséklet vagy környezeti hatás okoz problémát. Ha az Xperia Z5 hátlapja megrepedt a legjobb, minél hamarabb felkeresni egy szervizt, mert a törött alkatrész balesetveszélyes lehet. Azért is érdemes ilyenkor a szervizt választani, mert egy törött Z5 hátlap eltávolítása tapasztalatot igényel, és biztosak lehetünk abban is, hogy nem silány minőségű alkatrészre fogják cserélni a rosszat.

A Sony Xperia Z5 hátlap csere menete

Először egy hőfúvó segítségével fellazítjuk a készülék széleit összetartó ragasztóanyagot. A Z5 hátlap eltávolításához egy speciális műanyag eszközt és egy tapadókorongot használunk. A törött hátlap valószínűleg nem fog egy darabban lejönni, ezért a műveletet védőkesztyűben végezzük, nehogy az apró üvegdarabok felsértsék a kezet.

Ha már teljesen üvegdarabmentes az eszköz, az NFC matrica eltávolítása következik, végül pedig felhelyezzük az új hátlapot. Teszteljük a készüléket, hogy minden megfelelően működik-e, és visszajuttatjuk tulajdonosának.

Pro tipp

  • A Sony Xperia Z5 hátlapja üvegből készült, ezért ha berepedezik akár még balesetveszélyes is lehet, így ajánlatos a javítással minél hamarabb szervizhez fordulni.
  • Szerviznehézségi szint: 4/10