Xperia Z5 hátlapi kamera csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha a hátlapi kamerával készített képek életlenek, foltosak, vagy homályosak, akkor valószínű, hogy meghibásodott a hátlapi kamera. Általában ilyenkor a Sony Xperia Z5 hátlapi kamera csere segíthet.

A cserélendő Sony Xperia Z5 hátlapi kamera

Általában akkor hibásodik meg az Xperia Z5 hátlapi kamerája, ha extrém módon sérül a készülék felső része, például egy leejtés során. Időnként a sérülésekből fakadó repedéseken keresztül bejuthat a nedvesség a hátlapi kamerához, ami szintén az alkatrész meghibásodásához vezethet.
Ha a telefon hátlapi kamerája a megszokottnál rosszabb minőségű képeket készít, akkor érdemes ellenőrizni a kamera lencse tisztaságát, sértetlenségét. Előfordulhat, hogy megkarcolódik vagy bereped a kamera lencse, aminek következtében a hátlapi kamerával készített képek életlenek, homályosak lesznek, valamint a nedvesség itt is nagyobb kárt okozhat.

Sony Xperia Z5 hátlapi kamera csere menete

Legelőször az Xperia Z5 hátlapját kell leválasztanunk, melyet gyárilag ragasztással rögzítettek, ezért egy hőfúvó pisztollyal felmelegítjük. Ezután óvatosan körbe leválasztjuk a hátlapot, majd elővigyázatosságból lecsatlakoztatjuk az akkumulátor szalagkábelét az alaplapról. Ezt követően a hátlapi kamera szalagkábelét is lecsatlakoztatjuk, majd óvatosan kiemeljük a sérült alkatrészt. Végül az új Sony Xperia Z5 hátlapi kamerát a helyére illesztjük, majd összeszereljük a készüléket. Az új ragasztás száradása miatt a folyamat kb. 2,5-3,5 órát vesz igénybe.  

Pro tipp: