Xperia Z5 mikrofon csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Sony Xperia Z5 mikrofon csere akkor szükséges, ha telefonbeszélgetéskor egyáltalán nem hall minket a vonal túlsó oldalán lévő beszélgetőtársunk. Ilyenkor valószínű, hogy meghibásodott az alkatrész.

A cserélendő Sony Xperia Z5 mikrofon

Ha telefonbeszélgetéskor arra panaszkodnak ismerőseid, hogy egyáltalán nem hallják a mondanivalódat, akkor valószínű, hogy meghibásodott az Xperia Z5 telefonod mikrofonja. Úgy tesztelheted, hogy valóban meghibásodott-e az alkatrész, ha hangrögzítővel néhány szót rögzítesz. Ha visszajátszva nem hallasz semmit, akkor bebizonyosodott, hogy meghibásodott az alkatrész, ezért a Sony Xperia Z5 mikrofon csere szükséges.

Általában a telefon aljának extrém sérülése okozhatja a mikrofon meghibásodását. Bizonyos esetekben egy tisztítással is javítható a hiba, ha azonban beázik, mindenképpen az ultrahangos tisztítást javasoljuk.

Sony Xperia Z5 mikrofon csere menete

A telefon kikapcsolása után leválasztjuk a középkerethez ragasztott hátlapot, majd kiszereljük az akkumulátort. Ezután kivesszük az előlapi és hátlapi kamerát és a fülhallgató jack csatlakozót. Lecsatlakoztatjuk, majd kiszereljük az oldalsó gombok, az ujjlenyomat- olvasó és a csengő hangszóró szalagkábelét. Ezt követően eltávolítjuk az alaplapot, majd óvatosan kiszereljük a meghibásodott mikrofont. Végezetül helyére illesztjük az új Sony Xperia Z5 mikrofont, majd összeszereljük a telefont. A teljes szervizelés a hátlap új ragasztásának száradása miatt kb. 3-4 órát vesz igénybe.

Pro tipp

  • Ha nem hall téged a beszélgetőpartnered, győződj meg róla, hogy nem a hálózattal van-e probléma.
  • Rögzíts néhány szót a hangrögzítőddel, hogy megbizonyosodj, valóban a mikrofon hibásodott-e meg.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10