Xperia Z5 USB csatlakozó csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Általában akkor hibásodik meg az Xperia Z5 USB csatlakozója, ha nedvesség vagy szennyeződés éri. Az ultrahangos tisztítás megoldás nyújthat, ha nem segít, akkor az Xperia Z5 USB csatlakozó csere szükséges.

A cserélendő Sony Xperia Z5 USB csatlakozó

Ha azt tapasztalod, hogy az Xperia Z5 készüléked nem reagál a hálózatról való töltésre, vagy amikor USB kábellel a számítógéphez csatlakoztatod, akkor valószínű, hogy nem érintkeznek megfelelően a csatlakozó érzékelői az USB kábellel. Ezt több dolog okozhatja: előfordulhat, hogy különböző szennyeződések jutnak a csatlakozó belsejébe, amik a falára feltapadva meggátolják a megfelelő kapcsolat létrejöttét az USB kábellel. Ilyen esetben egy alapos tisztítás segíthet a problémán.

A meghibásodást egy másik gyakori eset is okozhatja, ha nedvesség éri az USB csatlakozót (akár egy párás fürdőszobában). Ilyenkor az USB csatlakozó belsejében oxidációs folyamatok zajlanak, amik hatására szintén nem lesz megfelelő kapcsolat az USB kábellel. Ebben az esetben ultrahangos tisztítást szoktuk javasolni Ügyfeleinknek.

A fenti két eseten kívül egy-egy mechanikai sérülés is okozhatja az USB csatlakozó meghibásodását, ha például a készülék nagy magasságból az aljára esik. Ilyenkor akár fizikailag is sérülhet vagy deformálódhat az USB csatlakozó.

Sony Xperia Z5 USB csatlakozó csere menete

A telefon kikapcsolása után leválasztjuk a középkerethez rögzített hátlapot, majd lecsatlakoztatjuk és kiszereljük az akkumulátort. Ezt követően kivesszük a hátlapi és előlapi kamerát és a fülhallgató jack csatlakozót. Lecsatlakoztatjuk, majd kiszereljük a fő szalagkábelt, melyen az oldalsó gombok, és az ujjlenyomat- olvasó érzékelői helyezkednek el. Végül, hogy teljesen hozzáférjünk az USB csatlakozóhoz, eltávolítjuk az alaplapot, majd kicseréljük a sérült alkatrészt. Az új Sony Xperia Z5 USB csatlakozó beszerelése után összerakjuk a készüléket. A hátlap újraragasztásának száradása miatt a teljes szervizelés kb. 3-4 órát vesz igénybe.

Pro tipp

  • Győződj meg róla, hogy a kábel véletlenül nem tört-e meg, vagy nem szakadt-e meg valahol.
  • Szerviznehézségi szint