iPad 2 akkumulátor csere 12.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A WI-FI általi internetezésre, videónézésre és zenehallgatásra az Apple az iPad 2 esetében is egyöntetűen gyárilag 10 óra készenléti időt ígér. Ez az idő egy órával rövidül, ha a 3G és 4G használata mellett döntünk, ekkor 9 órán át használhatjuk készülékünket. Fontos, hogy az iPhone készülékekkel ellentétben az iPad-eket kizárólag hálózati töltőjükkel lehet tölteni, a számítógép USB részén keresztül nem. Ezek az adatok csak tájékoztató jellegűek, kérjük, hogy az iPad akkumulátorok maximális kihasználtságával kapcsolatos tanácsokért látogasson el az Apple honlapjára!

A cserélendő iPad 2 akkumulátor

Az egyik leggyakrabban előforduló hiba az iPad 2 akkumulátorok esetében, ha annak ellenére, hogy éppen nincs is használatban (pl. éjjel), a készülék mégis indokolatlan sebességgel merül, a töltés akár több tíz %-kal esik. A tablet töltő nélkül teljesen használhatatlan, az iPad kizárólag töltő segítségével kapcsolható be. Szintén gyakori hiba, ha annak ellenére, hogy több órán keresztül töltjük, az iPad mégis mindössze csak 10-30% közötti töltöttséget képes felvenni.
Jó tudni, hogy az iPad 2 akkumulátorok mindegyike 3 cellás, és előfordulhat, hogy azok nem egyenlő mértékben működnek. Emiatt sokan vélhetik azt, hogy az akkumulátor teljesen tönkrement. Amennyiben ilyen esetet tapasztalunk, merítsük le teljesen a készüléket, majd hagyjuk egy teljes napra töltőn, így kiegyenlíthetjük a cellákat, amely elegendő lehet ahhoz, hogy elkerüljük az akkumulátor cseréjét! Bár az iPad 2 akkumulátor szervizelése 3 órát vesz igénybe, a javítást kizárólag egynapos határidővel áll módunkban elvállalni.

A szerelés menete

Az akkumulátorcseréhez először le kell melegítenünk az iPad 2 kijelzőjét és érintőképernyőjét, ezután távolíthatjuk el azokat. Miután ezzel megvagyunk, el kell távolítanunk az alaplaphoz kapcsolódó kábeleket, ezt követően tudjuk majd eltávolítani magát az alaplapot. Ezáltal férhetünk hozzá az iPad 2 készülék fémházához erős ragasztóval rögzített akkumulátor egységhez, amely 3 cellából áll. Emiatt az erős ragasztás miatt kell óvatosnak lennünk az akkumulátor cellák eltávolításakor, nehogy kiszakadjanak (és kifolyjon belőlük a mérgező sav) a túl erős feszegetés következtében!

Pro tipp

  • Költséghatékonyabb lehet – a 3 cellás megoldásnak köszönhetően -, ha a fent említett módon megpróbáljuk otthon leformázni az akkut, mielőtt cserére kerülne a sor. Fontos viszont tudni, hogy ez a megoldás sem vezet minden esetben eredményre.
  • Szerviznehézség szintje: 9/10