iPad Air mikrofon flex csere 17.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPad Air előlapi (Face Time HD) kamerája mögött helyezkedik el a készülék kettős mikrofonjának egyik komponense, a másik pedig némileg lejjebb található. Előnye az iPad Air-nél (és a Mininél) használt kettős mikrofonnak, hogy mivel jobban kiszűri a környezeti zajokat, így például videótelefonáláskor sokkal tisztábban hallanak minket a vonal másik felén.

A cserélendő iPad Air mikrofon szalagkábel

Viszonylag egyszerűen érzékelhetjük az iPad Air mikrofon szalagkábelének meghibásodását, mivel ebben az esetben a videótelefonálás ideje alatt recsegve vagy egyáltalán nem hallanak minket a vonal másik felén, továbbá használhatatlanná válnak a beszédfelismerő és hangjegyzet-rögzítő funkciók is. A kettőség ellenére a mikrofonok ugyanazon a szalagkábelen találhatók, így ha megsérül vagy elszakad a kábel, akkor sajnos mindkét mikrofon funkcióját veszti, így gyakorlatilag egyáltalán nem hallanak minket a túl végen, kizárólag írásban kommunikálhatunk. Jellemzően ütődés, illetve leejtés miatt sérül meg vagy szakad el az iPad Air mikrofonjának szalagkábele, amelyet 1-2 óra tudunk kicserélni, de a kijelző ragasztójának száradását figyelembe véve a javítást 1 napos határidővel vállaljuk.

A szerelés menete

Ahogy a legtöbb iPad szerelési folyamat, az iPad Air mikrofon szalagkábelének cseréje is az érintőüveg leszerelésével kezdődik. Ehhez használnunk kell egy hőlégfúvót, valamint egy speciális, iPad-hez kialakított nyitóeszközt, amellyel elválaszthatjuk az érintőt a háztól. A művelet kulcsa a melegítés hőfoka, valamint az óvatos elválasztás, ugyanis ha rosszul találjuk el a hőmérsékletet vagy túl erősen feszítjük az érintőt, akkor komoly károkat okozhatunk a készülékben. Miután eltávolítottuk az érintőüveget, jöhet az LCD kiszerelése, amely szintén körültekintést igénylő feladat, ugyanis nemcsak a biztonsági csavarok eltávolítását kell meglépnünk, de a kijelzőt is le kell csatlakoztatnunk az alaplapról. Ezután tudjuk eltávolítani a felső szalagkábel tartóját és szétkapcsolni az előlapi kamerát, amelyet így ki is szedhetünk. Ahhoz, hogy cserélhessük az iPad Air mikrofon szalagkábelét, le kell csatlakoztatnunk az alaplapról a fülhallgató szalagkábelt is. Ezt követően szedhetjük ki a kettős mikrofont és az azokhoz kapcsolódó szalagkábelt.

Pro tipp

  • Szerviznehézségi szint: 8/10