iPad mini 2 hátlapi kamera csere 49.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPad mini 2 kamera rendkívül minőségi fotók elkészítésére alkalmas. Azonban előfordulnak bizonyos esetek, melyek során a kiváló fotókon különböző színfoltok jelennek meg vagy más hibát mutat az elkészített kép. Az ilyen meghibásodások mögött szoftveres és hardveres problémák egyaránt állhatnak.

A cserélendő iPad mini 2 hátlapi kamera 

Szoftveres hiba esetén azt tapasztalhatjuk, hogy a kamera alkalmazás megnyitását követően lefagy az app, illetve ha mégis betölt, akkor rendszeresen összeomlik, ezzel lehetetlenné téve fotók és videók készítését. A szoftveres megoldás elsősorban az, hogy az összes kamerát használó applikáció bezárása után ellenőrzöd a beállítások menüben, hogy engedélyezett-e a kamera használata, illetve további probléma esetén az eszköz újraszoftverezése.

Érdemes megbizonyosodni arról is, hogy a problémát nem a készülék hátlapjának elmozdulása okozza. Abban az esetben, ha egyik javaslat sem jelent megoldást, az iPad mini 2 előlapi kameráját 1 óra alatt tudjuk cserélni, viszont a teljes javítást 1 napos határidővel áll módunkban elvállalni, a ragasztó száradási ideje miatt.

Az iPad mini 2 hátlapi kamera csere menete

Az iPad mini 2 hátlapi kamera csere az érintőüveg felmelegítésével veszi kezdetét. Ezt követően le tudjuk emelni a ragasztó által elengedett iPad kijelzőt és neki kezdhetünk a javítás nehezének. A biztonsági csavarok eltávolítása után szétcsatlakoztatjuk a szalagkábeleket az alaplaptól és így teljes egészében kivehetjük a kijelzőt.

További három biztonsági csavar kicsavarozása után a felső szalagkábel fém kábeltartójának kiszedése következik, hogy hozzáférhessünk a készülék hátlapi kamerájához. A szervizfolyamat rendkívüli precizitást és odafigyelést igényel, ezért kizárólag szakemberek számára ajánlott az elvégzése.

Pro tipp

  • Első körben mindig a szoftveres javítási folyamatokat zongorázzuk végig, ugyanis sokszor ezek is megoldják az iPad mini 2 kamera problémáját.
  • Lehetőleg kerüljük a nem megbízható forrásból származó, olcsó és után-gyártott kamerákat, ugyanis az alacsony ár mögött alacsony minőség lapul
  • Szerviznehézségi szint: 8/10