iPad mini 3 bekapcsoló szalagkábel csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A tablet bekapcsoló szalagkábele nem csak a bekapcsoló gomb, hanem a némító kapcsoló, illetve a hangerőszabályzó gombok megfelelő működéséért is felelős. Az alkatrész meghibásodásának számos jele lehet, a legjellemzőbb azonban az említett gombok funkcióvesztése, illetve a bekapcsoló gomb beragadása.

A cserélendő iPad mini 3 bekapcsoló gomb szalagkábel

Az alkatrész feltétlen cseréjére akkor van szükség, ha a bekapcsoló-, illetve hangerő gombok, valamint a némító kapcsoló funkcióját veszti. Persze, ha a felsoroltak közül bármely alkatrész elromlik, még nem jelenti azt, hogy a bekapcsoló szalagkábel(más néven: felső szalagkábel) hibásodott meg. Bizonyos esetekben elegendő az idővel elhasználódott gombokat kicserélni.

Az esetek többségében azonban kizárólag az iPad mini 3 bekapcsoló szalagkábelének cseréje jelent megoldást a problémára. A felső szalagkábel cseréje mindössze egyetlen órát vesz igénybe, a kijelzőt rögzítő ragasztó száradására azonban egy teljes napot kell várni.

Az iPad mini 3 bekapcsoló gomb szalagkábel csere menete

Az iPad mini 3 felső szalagkábel cseréje kifejezetten összetett, komplikált folyamat, ráadásul eltérő hibajelek esetén akár sokrétű megoldást is igényelhet. Első lépésként - ha van - a SIM kártya tálcát kell eltávolítanunk, majd egy hőlégfúvó segítségével az iPad kijelzőt kell leválasztatnunk a házról.

Ezt követően - illetve az egyéb szalagkábelek szétcsatlakoztatása és biztonsági csavar kicsavarozása után - nekikezdhetünk az iPad mini 3 bekapcsoló gomb szalagkábel kiszereléséhez.

Pro tipp

  • Első lépésként mindig teszteld le, hogy mely gombok vesztették funkcióikat, ezt követően egyszerűbb kiszűrni a hiba okát.
  • Szerviznehézség szintje: 8/10