iPad mini 3 csengő hangszóró csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A tablet által kibocsátott hangokért (értesítőhangok, hangjegyzet, csengőhang, videólejátszás, zenelejátszás) egyaránt az iPad mini 3 csengő hangszórója felel. Az alkatrész meghibásodása szoftveres és hardveres okokra vezethető vissza, javítása más-más eszközöket kíván.

A cserélendő iPad mini 3 hangszóró

Mivel a készülék hangszórójának meghibásodását több különböző dolog is okozhatja, ezért annak érdekében, hogy megbizonyosodj a probléma valódi okáról, tanácsos elvégezned néhány otthon is kivitelezhető műveletet.

Érdemes ellenőrizni a hangbeállításokat, valamint egy hard resetet (a home gomb és a bekapcsoló gomb egyszerre történő nyomva tartása) elvégezni. Ha egyik sem oldja meg a problémát, valószínűleg szennyeződés vagy sérülés okozta meghibásodásról beszélhetünk.

Az iPad mini 3 hangszóró javítása és cseréje abban az esetben esedékes, ha az alapos tisztítás sem segít. A művelet egyébként összesen 1 órát vesz igénybe, viszont a kijelző ragasztójának száradása 1 teljes napig tart, így ennél korábban nem áll módunkban visszaadni a készüléket a tulajdonosának.

Az iPad mini 3 hangszóró csere menete

Az iPad mini 3 hangszóró cseréje kifejezetten komplikált feladat. Első körben kikapcsoljuk az eszközt és egy hőlégfúvó segítségével fellazítjuk a kijelző ragasztót, majd egy speciális műanyag szerszám segítségével lepattintjuk azt a tablet házáról. Miután ezzel végeztünk, az LCD, majd az akkumulátor shieldjét kell kiszerelnünk.

Ezt követően kiszereljük az előlapi csatlakozót, majd az antenna szalagkábelét, és végül a WI-FI/Bluetooth antennát. Ha ezzel is megvagyunk, máris hozzáférünk a készülék hangszórójához, így kicserélhetjük azt. A ragasztó megkötése után egy alapos tesztelésnek vetjük alá a készüléket, hogy biztosan tökéletes állapotban adhassuk vissza azt tulajának.

Pro tipp

  • Mielőtt felkeresnél egy iPad szervizt, ellenőrizd hangbeállításaid, hiszen számos esetben ez okozza az iPad mini 3 hangszórók meghibásodását.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10