iPad mini 4 fülhallgató szalagkábel csere 15.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Abban az esetben szükséges az iPad 4 mini fülhallgató szalagkábelének cseréje, ha csatlakoztatás után nem ismeri fel a készülék a fülhallgatót. Ugyanakkor az alkatrész hibájára utaló jel az is, ha a fülhallgatót mozgatva recsegő hangot hallat.

A cserélendő iPad mini 4 fülhallgató szalagkábel

A készülék fülhallgató szalagkábelének meghibásodására több jel is utal és a javítása is több irányú lehet. Hosszabb használat során a készülék jack nyílásába lerakódott koszolódás gátolhatja a megfelelő minőségű érintkezést a csatlakoztatott fülhallgató és készülék között. Ezt a hibásodást nem szabad egy kalap alá vonni a szalagkábel törésével, mivel egy alapos tisztítással orvosolható.

Maga a jack csatlakozó egyébként masszív, jó minőségű alkatrész, ami ritkán hibásodik meg. Ezzel szemben a fülhallgató szalagkábel kivitelénél fogva rendkívül könnyen sérül. Egy-egy erősebb külső behatás során elszakadhat, eltörhet, ami csakis az alkatrész cseréjével javítható.

Az iPad mini 4 fülhallgató szalagkábel csere menete

A készüléket kikapcsoljuk és eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát. Ezután az asztalra helyezzük háttal, majd egyenletesen a képernyőjét melegítjük. A folyamat addig tart, ameddig a kijelző alatt található ragasztóanyag fel nem old.

Miután feloldott pengetőkkel ékeljük és elválasztjuk a kerettől. Óvatosan kell bánni vele, hiszen a kijelző könnyen törik. Az akkumulátor mellett található alaplapi fedőpanelt lecsavarozzuk és a mögötte található kijelző szalagkábelt lecsatlakoztatjuk, így már könnyedén kiemelhető a készülékből.

Szerencsére a fülhallgató szalagkábel elhelyezkedése ideális, így nem szükséges sem az alaplapot, sem az akkumulátort kiemelnünk a készülékből az eltávolításához. A meghibásodott alkatrész az akkumulátor felett húzódik, az előlapi kamera alatt. Egy fedőpanel védi a külső sérülésektől, azt le kell csavaroznunk, utána pedig csipesz segítségével tudjuk elválasztani. Miután kiemeltük újat illesztünk a helyére, majd leteszteljük.

Pro tipp

  • A fülhallgató gyakori használat alatt van, ezért meghibásodása általánosnak mondható. Üzletünkben remek Apple Earpods fülhallgatókat vásárolhatsz.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10