iPhone 4 akkumulátor csere 3.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 4-ben is beépített lítium-ionos akkumulátort találunk, mely feltöltése USB-kábellel, vagy hálózatról történik. Az iPhone 4 akkumulátora újonnan 6 órán keresztül képes audió lejátszásra és a 3G-s internethasználatra. Az iPhone 4 teljesítménye 3G-n keresztüli beszélgetésnél 200 óra, továbbá a 4S-hez képest a Wi-fi használat 1 óra mínusszal lehetséges (9 óra).

A cserélendő iPhone 4 akkumulátor

Az iPhone 4 akkumulátor cseréje javasolt, ha a készülék feltöltés után nem kapcsolható be, nem működik rendeltetés szerűen, illetve csak úgy, hogy a töltőkábel csatlakoztatva marad. Indokolt lehet még az iPhone 4 akksi csere, ha a telefon feltűnően hamar lemerül, illetve nem ér el 10-30%-nál nagyobb töltöttséget, vagy ha önállóan kikapcsol, illetve akkor, ha a kikapcsolás utáni kapacitásnál töltés nélkül is magasabb töltöttségi szint mutatkozik az újbóli bekapcsolással. Szervizünkben a gyors (5 perc) iPhone 4 akkumulátor csere helyben is megvárható.

Az iOS 7-es szoftverrel futó iPhone 4 okostelefonoknál visszatérő hibának látszik a túlzottan gyorsan merülő akkumulátor. Fórumokon gyakran ajánlják erre az esetre a „clean install” elvégzését, ami segíthet megfékezni az akkumulátor rapid merülését. Ne felejtsünk el biztonsági mentést készíteni a művelet elvégzése előtt!

A szervizelés menete

Az első lépés az iPhone 4 készülékek akkumulátor cseréjénél a dock csatlakozónál elhelyezkedő 5 ágú biztonsági csavarok eltávolítása. Ezt követően, a készülék hátlapjának elővigyázatos leemelése (a telefon felső része felé tolva) után az akkumulátort és az alaplapot összefogó csavarokat is kicsavarozhatjuk. Végül egy speciális formájú eszközzel kíméletesen az akkumulátor jobb oldala alá nyúlva, kibillenthetjük azt a helyéről.

Pro tipp

  • Az iPhone 4 akkumulátorának teherbírása (iOS7-es szoftvert használatával) fokozható.
  • Lehetőség szerint kerüljük a feltűnően olcsó, de eredetinek mondott akkumulátorokat, mert ezekről gyakran érkeznek extrém visszajelzések, miszerint felrobbantak, felpúposodtak, s ezzel egyébként elkerülhető károkat okoztak.
  • Szerviznehézségi szint: 3/10