iPhone 4S dock csatlakozó csere 8.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 4S 30pin-es dock csatlakozója az Apple kipróbált, régóta alkalmazott csatlakozó típusa. Az 5. generációs iPhone-ok Lightning csatlakozójával ellentétben a töltő/szinkronizáló kábelt itt még csak egy meghatározott irányból lehet a készülékbe helyezni.

A cserélendő iPhone 4S dock csatlakozó

Az iPhone 4S egyik legvédtelenebb pontja a dock csatlakozó, hisz a telefon egyedüli nyitott részeként a szennyeződés és a nedvesség innen jut legkönnyebben a készülékbe. Ebből adódik az iPhone 4S dock csatlakozó legsűrűbben előforduló hibája is, a nedvesség hatására bekövetkező oxidáció, aminek felhasználói oldalon érzékelhető következménye, hogy a telefon se a töltésre, se a szinkronizálásra nem reagál. Hasonlóan gyakori jelenség, hogy a zsebben hordott iPhone 4S dock csatlakozója eltömődik a szöszöktől és így nem, vagy csak ügyeskedve lehet bedugni a kábelt. Ilyenkor egy alapos tisztítás gyógyír lehet a hibára, vagyis ne folyamodjunk azonnal cseréhez. Az iPhone 4S dock csatlakozójának érintkező lába leejtés következtében sérülhet meg könnyedén. A csere helyben is megvárható, ugyanis csupán 15-20 percet igényel.

A szerelés menete

Az iPhone 4S dock csatlakozójának cseréjét a hátlap eltávolításával kezdjük meg (ehhez előbb ki kell csavarnunk a két biztonsági csavart). Ezt követően először az akkumulátort, majd a csengőt emeljük ki. Ezzel hozzáférhetővé válik az iPhone 4S dock csatlakozója, amit precíz mozdulattal kiszerelhetünk a telefonból.

Szakértő „pro tipp”

  • Mivel az iPhone 4S dock csatlakozója könnyen elkoszosodhat, ezzel generálva a hibákat, a radikális megoldás előtt érdemes egy alapos tisztítást megejteni.
  • Szerviznehézség: 5/10