iPhone 5S előlapi kamera csere 9.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 5S előlapi kamerája alkalmas 1,2 mp felbontású 1280 x 960 px méretű képek készítésére, valamint 24 képkocka/másodperc sebességű és 1280 x 720 pixeles videók rögzítésére. Az előlapi kamerával HDR felvételekre igen, de slow motion videók, valamint panoráma fotók készítésére nincs lehetőség.

A cserélendő iPhone 5S előlapi kamera

Az iPhone 5S előlapi kamera tipikus hibája, ha fényképezéskor a kép nem megfelelő élességű lesz, valamint ha a blende nem nyílik ki a kép készítésekor. Ezek a problémák sajnos szoftveres úton nem kezelhetők, ilyenkor csak a csere marad. Előfordulhat az is, bár ritkán, hogy az iPhone 5S előlapi kamerájának meghibásodása következtében a hátlapi kamera sem úgy funkcionál, ahogyan kellene. Mivel ugyanazon a flex-csatlakozón található a közelségérzékelő, illetve az a szenzor, amely felelős a fényérzékelésért is, ezért ezek meghibásodása esetén szintén cserélni kell a flex-csatlakozót. Érdemes szót ejteni róla – bár banális hibának tűnhet -, hogy olyan esetben is gyakran merül fel a tulajdonosokban az iPhone 5S előlapi kamerájának hibája, ha egy nem megfelelő szervizelést követően a hanyagul történő szétszerelés befejezéseként a kamera objektívjét nem megfelelően rögzítették, így az a házon belül könnyedén elcsúszhatott.

Szerelés menete

Ahhoz, hogy cserélhessük az iPhone 5S előlapi kameráját, először el kell távolítanunk a telefon kijelzőjét. Sokan hiszik azt, hogy ez mindössze két csavar kicsavarásával megoldható, általában ők azok, akik a javítás elején egyből elszakítják a kijelzőhöz kapcsolódó flex kábelt. Az iPhone 5S esetében a kijelzőn található a beszédhangszóró, a home gomb, a fényérzékelő és ugyanígy az előlapi kamera is. Korábban már említettük, hogy az előlapi kamera és a fényérzékelő ugyanazon a flexen helyezkedik el, ezért mindkettő meghibásodása orvosolható a teljes flex cseréjével. Figyeljünk rá, hogy az iPhone 5S összeszerelésekor az előlapi kamera illeszkedése tökéletes legyen, és a megfelelő helyre kerüljön a házban!

Szakértő „pro” tipp

  • Amennyiben az iPhone 5S előlapi kamerája által készített képek képminőségében romlást tapasztalunk, nem kell egyből a kamera hibájára gyanakodnunk és cserét szorgalmaznunk! Könnyen lehet, hogy az üveglap és a kamera közé szennyeződés került és ez okozza a fotók rossz minőségét, ahogyan az is előfordulhat, hogy a kamera nem illeszkedik teljesen a helyére.
  • Jó, tudni, hogy az iPhone 5S előlapi kamerájának meghibásodását, amennyiben az a hivatalos garancia időn belül történt, az Apple új készülékre való cserével kezeli.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10