iPhone kijelző keret csere 6.000,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Manapság egyre több ügyfél érkezik szervizeinkbe azzal a panasszal, hogy iPhone kijelzőjük eláll a készülék fémházától, illetve a deformálódott keret miatt a kijelző épsége is veszélybe került. Sok esetben a telefon megjelenítőjének cseréje nélkül, az iPhone kijelző keretének cseréjével orvosolható az adott probléma.

A cserélendő iPhone kijelző keret

Sokan nem tudják, de a legtöbb iPhone készülék is veszélyeztetett a kijelző keret sérülését illetően. Az ilyen tekintetben legsérülékenyebbnek mondható típusok az évekkel ezelőtt vásárolt iPhone 5, 5c és 5s készülékek, hiszen az ezeken található rögzítő ragasztás már elöregedett és könnyebben engedi el a kijelzőt, mint az újabb készülékeken.

Az újabb modellek esetében már más jellegű meghibásodások fenyegetik az alkatrészt. Az iPhone 6 kijelző keret cseréje általában azért válik szükségessé, mert a készülék fémháza elhajlik és ennek következtében a kijelző keret is deformálódik. Előfordulnak olyan esetek, amikor a 6 vagy 6 Plus fémháza olyan mértékű elhajlást produkálnak, hogy a keretet csak a fémház újra karosszériázását követően tudjuk megjavítani.

A szerelés menete

Legyen szó bármilyen típusú iPhone kijelző keret cseréről, a javítási folyamat minden esetben a készülék kikapcsolásával és kijelzőjének eltávolításával veszi kezdetét. Már a kijelző eltávolítása során is több biztonsági csavart kell kicsavarnunk, ezt követően pedig az iPhone kijelzőre felszerelt perifériákat kell leszerelnünk.

Miután eltávolítottuk a beszédhangszórót, a home gomb elektronikát, az előlapi kamerát és az LCD shieldjét, megkezdhetjük az iPhone kijelző keretének laminálását. Miután ezzel végeztünk, óvatosan és precízen visszaszereljük a készülék házába a korábban eltávolított perifériákat és ellenőrizzük az iPhone működését is, ezzel kiszűrve a javítás során esetlegesen keletkező hibajeleket.

Pro tipp

  • Az iPhone kijelző keretének laminálása és a javított alkatrész beszerelése még egy tapasztalt szervizes számára is komplikált, senkinek sem javasoljuk, hogy otthon, megfelelő eszközök hiányában próbálja elvégezni a folyamatot.
  • Szerelésnehézségi szint: 7/10