iPhone X hátlapi kamera csere 49.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

iPhone X hátlapi kamerájának cseréje szükséges, ha a készített képeid minősége az utóbbi időszakban sokat romlott. Ha karcosodott a lencse, homályos képek születnek, és a kamera nem fog tudni fókuszálni. Ha porosodott, sötét foltok borítják majd. Szervizünkben tapasztalt kollégáink 25 perc alatt gyári minőségű alkatrészre cserélik a régit.

A cserélendő iPhone X hátlapi kamera

Az iPhone X dupla kamerájának meghibásodása leginkább külső sérülések következtében jelentkezik. Ilyenek lehetnek, ha a kamera előtti üveg megkarcolódik, törik, esetleg koszolódik. A problémákat könnyű kiszűrni az elkészült képek minőségén, ugyanakkor a hiba pontos okát meghatározni már nehezebb. Hallottunk olyan esetről, amikor az iPhone hátoldali kamera üveg karcolódott, mégis a kamerát cserélték, ami természetesen nem oldotta meg a problémát. Érdemes szerviz előtt alaposan megvizsgálni a készüléket.

Ahhoz, hogy újra meg tudd örökíteni legszebb élményeid, hozd el szervizünkbe a készüléked, ahol  a hiba pontos okát meghatározva javítjuk a telefonod, mindössze 25 perc alatt. Ha koszolódott tisztítjuk, ha törött cseréljük.

iphone x kamera

Az iPhone X hátlapi kamera csere menete

Az iPhone X hátlapi duplakamerája nem szétszerelhető, ami azt jelenti, hogy csak egyben lehetséges őket cserélni. Az iPhone X fél méterig vízálló, ez azt jelenti, hogy nagyon erős és pontos tapadással kellett a kijelzőt a telefon pereméhez rögzíteni. Otthoni szerszámokkal gyakorlatilag lehetetlen a készülék sérülésmentes szétszerelése. Szervizünkben olyan eszközökkel dolgozunk, mint például a melegítőpad, vagy épp a földelésre kiválóan alkalmas kesztyűink, amikkel kockázatmentesen tudunk szerelni telefonokat.

Egyenletesen felmelegítve, majd oldalra döntve a kijelzőt, lecsatlakoztatjuk az akkumulátor csatlakozóját az alaplapról. Innentől a készülék már nem lehet áram alatt, azaz nem tud kisülni. A duplakamera közvetlenül a kettéhajtott alaplap felett helyezkedik el. Mivel tapad a hátlaphoz, így erősebb mozdulattal kell kiemelni. Az alaplap rendkívül sérülékeny, tapasztalt kollégáink tudják, milyen irányból kell kibillenteni a helyéről, majd kiemelni. Természetesen a szerviz végén egy tesztet hajtunk végre a készüléken.

Pro tipp

  • A kellő rutinnal nem rendelkező szervizek, nem megfelelő eszközöket használva, nagyobb kárt tehetnek, jelen esetben a kijelzőben, aminek a költsége rémisztően magas. Emiatt is ajánljuk azt, hogy olyan szervizeket keress meg, ahol nagyobb kapacitás van, gyakorlott szerelők végzik a munkálatokat, és megfelelő gépparkkal dolgoznak.
  • Kiszűrnéd a kezed remegését a felvételekből? Használj állványt a felvételek során!
  • Szerviznehézségi szint: 6/10